Daerah Operasi IV Semarang

Daerah Operasi IV Semarang utawa disingkat dadi Daop 4 Semarang & Daop IV SM yaiku salah sawijineng daerah operasi perkeretaapian Indonesia, ing lingkungan PT. Kereta Api Indonesia (Persero) sing wonten ing ngisor Direksi PT Kereta Api Indonesia dipimpin dening Executive Vice President (EVP) sing wonten ing ngisor lan tanggung jawab marang Direksi PT Kereta Api Indonesia.

Daerah Operasi IV Semarang
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daerah Operasi IV Semarang
Kantor Daop/Divre
PropinsiJawa Tengah
KuthaSemarang
KecamatanSemarang Tengah
KelurahanSekayu
AlamatDalan M.H. Thamrin No.3 Semarang[1]
50132
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivreSM
Setatsiyun paling dhuwur+711 m (Bedono)
LayananDeleng ing ngisor.
Karakteripun jalurLintas datar, sebagian cilik lintas pegunungan
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè90 s.d. 120 km/jam

Setatsiyun gedhe sing wonten ing ngisor kontrol Daop IV Semarang yaiku Setatsiyun Semarang Tawang, Setatsiyun Semarang Poncol, Setatsiyun Tegal, Setatsiyun Pekalongan, lan Setatsiyun Cepu. Nalika setatsiyun kelas menengah ing antarane Setatsiyun Ambarawa (setatsiyun sepur Wisata), Setatsiyun Brumbung, Setatsiyun Ngrombo, Setatsiyun Gambringan, Setatsiyun Weleri, Setatsiyun Batang, lan Setiap Pemalang. Gudang sepur wonten ning kompleks Setatsiyun Semarang Poncol, nalika depo lokomotif wonten ning sebelah wetan Setatsiyun Semarang Poncol.

Layanan sepurBesut

Sepur (KA) panumpang sing wonten ing ngisor pengoperasian Daerah Operasi IV Semarang yaiku:

No Jeneng sepur Nomor sepur Jinis layanan sepur Kelas Rute Depo sepur
1 Argo Sindara
  • 11-12 (reguler)
  • 63F-64F (fakultatif)
Sepur jarak tebih Eksekutif Semarang Tawang-Gambir Semarang Poncol (SMC)
2 Argo Muria
  • 13-14 (reguler)
  • 61F-62F (fakultatif)
3 Ciremai 149-156 Eksekutif & Bisnis Semarang Tawang-Bandung liwat Cikampek
4 Tawang Jaya
  • 261-262 (Ekonomi Premium)
  • 329-330 (Ekonomi)
  • Ekonomi Premium
  • Ekonomi
5 Menoreh 263-264 Ekonomi Plus Semarang Tawang-Jakarta Kota
6 Ambarawa Ekspres 267-268 Semarang Poncol-Surabaya Pasar Turi
7 Kaligung Sepur jarak menengah
8 Blora Jaya 281-282 Semarang Poncol-Cepu
9 Kedungsepur 351-354 Sepur kommuter Kommuter Eksekutif Semarang Poncol-Ngrombo

Pratuduh rujukanBesut

  1. "Situs Resmi PT. Kereta Api". Dibukak ing 17-10-12. Check date values in: |accessdate= (pitulung)