Setatsiyun Pasar Senèn

setatsiyun sepur ing Jakarta Pusat

Setatsiyun Pasar Senèn (PSE) utawa uga biyasa karan Setatsiyun Senèn iku stasiun sepur kang dumunung ing Kacamatan Senèn, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia. Dumunung ing wewengkon ramé ing cedhak Gelanggang Remaja Planet Senèn dan pusat perbelanjaan Pasar Senèn, setatsiyun iki mligi nglayani sepur kelas campuran lan kelas ékonomi tujuan Purwakerta, Kutoarja, Yogyakarta, Semarang, Sala, Jombang, Malang, lan Surabaya. Setatsiyun iki dibangun taun 1916 lan diresmèkaké tanggal 19 Maret 1925.

Stasiun Pasar Senén

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PSE.png
  • Singkatan: PSE
  • Nomor: 0470
Suasana Stasiun Pasar Senen 2019.jpg
Setatsiyun Pasar Senén ing 2019
Letak
Dhaérah KhususJakarta
Kutha AdministrasiJakarta Pusat
KecamatanSenèn
KelurahanSenèn
AlamatDalan Setatsiyun Senèn No. 14
Kodhe pos10410
Koordinat6°10′30″S 106°50′43″E / 6.1750°S 106.8454°E / -6.1750; 106.8454Koordhinat: 6°10′30″S 106°50′43″E / 6.1750°S 106.8454°E / -6.1750; 106.8454
Sujarah
BukakMaret 19, 1925; 96 taun kapungkur (1925-03-19)
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhé tipe A[1]
PunggelanPSE
Nomer setasiun0470
Dhuwuring stasiun+4,7 m
Kilometer6+415 lintas Jakarta KotaJatinegaraCikampèk–:
LayananSingasari, Gaya Baru Malam Selatan, Jayabaya, Brantas, Bangunkarta, Gumarang, Dharmawangsa, Senja/Fajar Utama Sala, Mataram, Bogowonto, Gajahwong, Senja/Fajar Utama YK, Sawunggalih, Majapahit, Kertajaya, Jaka Tingkir, Tawang Jaya (reguler & premium), Kutojaya Lor, Menoreh, Matarmaja (reguler & tambahan), Bengawan, Progo, Serayu, Tegal Ekspres, dan KRL Commuter Line
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cukup dhuwur ing jalur 1, siji peron pulo tengah sing dhuwur ing antara jalur 3 lan 4, lan siji peron sisi sing ana tanggané lan dhuwur ing jalur 6; masing-masing dihubungké karo terowongan)
Jinis pasinyalanElektrik tipe WSL Solid State Interlocking (SSI)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Kemayoran
Dl. Kepu Kidul
Dl. Letjen
Soeprapto
mny. Gang Sentiong
Stasiun Pasar Senèn, emplasemen kulon
Emplasemen wétan

Kréta panumpangBesut

Setatsiyun Pasar Senèn nglayani kréta kanggo tlatah tujuan:

Kelas CampuranBesut

Kelas Ekonomi PremiumBesut

Kelas Ekonomi PlusBesut

Kelas EkonomiBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki yaiku jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Pasar Senen per 1 April 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Dhateng Kelas Teka Mangkat
259F Kutojaya Lor Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Premium 00.37 00.47
281 Matarmaja Pasar Senen (PSE) Ekonomi 01.14 -
108/105 Jayabaya Eksekutif & Ekonomi Plus 01.25
103 Gaya Baru Malam Selatan 01.32
109 Brantas Eksekutif & Ekonomi 01.45
139 Gajahwong Eksekutif & Ekonomi Plus 01.55
155 Sawunggalih Eksekutif & Ekonomi Premium 02.19
127 Gumarang Eksekutif & Bisnis 02.38
141 Senja Utama YK Eksekutif & Ekonomi Premium 02.50
133 Senja Utama Sala 03.01
161F Tawang Jaya Premium Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 03.14
253 Jayakarta Ekonomi Premium 03.22
308/305 Serayu Ekonomi 03.45
134 Fajar Utama Sala Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium - 05.55
260F Kutojaya Lor Kuthaarja (KTA) Ekonomi Premium 06.00 06.10
101 Singasari Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 06.23 -
292 Bengawan Sala Purwasari (PWS) Ekonomi - 06.30
144F Fajar Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 06.45
291 Bengawan Pasar Senen (PSE) Ekonomi 07.00 -
154 Sawunggalih Kuthaarja (KTA) Eksekutif & Ekonomi Premium - 07.15
162F Tawang Jaya Premium Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Premium 07.25
140 Gajahwong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 08.05
255 Kertajaya Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 08.29 -
251 Majapahit Ekonomi Plus 08.47
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi - 08.50
310 Tegal Ekspres Tegal (TG) Ekonomi 09.20
129 Dharmawangsa Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 09.25 -
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) Ekonomi - 09.30
282 Matarmaja Malang (ML) via Semarang Tawang (SMT) 10.20
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Plus 11.00
122 Bangunkarta Jombang (JG) 11.45
110 Brantas Blitar (BL) via Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi 13.30
256 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 14.10
153 Sawunggalih Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 14.23 -
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Plus 14.46 15.00
143F Fajar Utama YK Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 15.01 -
257 Jaka Tingkir Ekonomi Plus 15.49
128 Gumarang Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis - 15.50
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 16.45
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 17.10
121 Bangunkarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.22 -
304/301 Serayu Ekonomi 17.32 -
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus - 17.40
135 Mataram Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.08 -
137F Bogowonto Eksekutif & Ekonomi Plus 18.12
258 Jaka Tingkir Sala Purwasari (PWS) Ekonomi Plus - 18.20
156 Sawunggalih Kuthaarja (KTA) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.40
142 Senja Utama YK Yogyakarta (YK) 19.10
264 Menoreh Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 19.12 19.25
252 Majapahit Malang (ML) via Semarang Tawang (SMT) - 20.10
309 Tawang Jaya Pasar Senen (PSE) Ekonomi 20.34 -
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) - 20.35
319 Tegal Ekspres Pasar Senen (PSE) 20.52 -
136 Mataram Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium - 21.10
138F Bogowonto Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 22.00
294 Progo Ekonomi 22.30
310 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) 23.35
293 Progo Pasar Senen (PSE) 23.45 -

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Kemayoran
Jalur sepur Rajawali-Jatinegara Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Gang Sentiong
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.