Setatsiyun Malang

Setatsiyun Malang (ML), sing sok diarani Setatsiyun Malang Kotabaru, minangka stasiun sepur tipe A sing gedhe sing dununge ing Kiduldalem, Klojen, Malang . Setatsiyun sing dununge ana ing dhuwur +444 meter, kalebu ing Daerah Operasi VIII Surabaya lan dadi stasiun sepur paling gedhe ing Kota Malang . Stasiun iki duwe sangang jalur sepur kanthi jalur 3 minangka garis lurus, nanging mung jalur 1-5 sing digunakake kanggo asrama panumpang lan nganakake layanan.

Stasiun Malang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun ML.png
  • Singkatan: ML
  • Nomor: 5100
Stasiun Malang 2020 2.jpg
Setatsiyun Malang, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KuthaMalang
KecamatanKlojen
KelurahanKiduldalem
AlamatDl. Trunojoyo
Koordinat7°58′39″S 112°38′13″E / 7.977511°S 112.637053°E / -7.977511; 112.637053Koordhinat: 7°58′39″S 112°38′13″E / 7.977511°S 112.637053°E / -7.977511; 112.637053
Sujarah
Bukak1879
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunGedhe tipe A[1]
PunggelanML
Nomer setasiun5100
Dhuwuring stasiun+444 m
Kilometerkm 49+234 lintas Bangil-Blitar-Kertasana
LayananGajayana (reguler & tambahan), Brawijaya, Arjuno Ekspres, Jayabaya, Malabar, Kertanegara, Malioboro Ekspres, Majapahit, Matarmaja, Tawang Alun, Penataran, Tumapel, lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring; nglayani pemesanan langsung lan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus kamangkatan KA jarak jauh-menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur9 (jalur 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing padha padha rada dhuwur; masing-masing peron terhubung karo lorong/terowongan ngisor lemah, nalika ora ana peron ning antara jalur 1 lan 2 utawa jalur 3 lan 4)
Jinis pasinyalanMekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Lokasi ing gambar peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Kota Malang" nor "Template:Location map Kota Malang" exists.

Papan stasiun iki strategis banget amarga ora adoh saka Alun-alun Bundar, area SMA Tugu ( SMA Negeri 1, SMA Negeri 3, lan SMA Negeri 4 Malang ), Gedung DPRD Kota Malang, Balai Kota Malang, Pasar Klojen, lan Markas Besar ing miturut Kodam V Brawijaya.

Layanan sepurBesut

PenumpangBesut

AntarkotaBesut

Kelas eksekutifBesut
Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi plusBesut

Majapahit, saking lan menyang Jakarta via Blitar-Madiun-Semarang

Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

BarangBesut

Parcel ONS Tengah, saking lan menyang Jakarta via Blitar-Madiun-Yogyakarta-Purwakerta

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Malang per 1 April 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 02.24 -
170 Kertanegara Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 03.06
74 Brawijaya Eksekutif 05.00
94F Arjuno Ekspres* Surabaya Gubeng (SGU) - 05.40
106/107 Jayabaya Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 06.28 -
120 Malabar Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 06.38
72 Gajayana Eksekutif & Luxury 07.23
91F Arjuno Ekspres* Eksekutif 07.55
169 Kertanegara Purwakerta (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium - 08.20
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) via Semarang Tawang (SMT) Ekonomi 09.25
92F Arjuno Ekspres* Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 10.25
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 10.50 -
108/105 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus - 11.50
314/315 Tawang Alun* Malang Kotalama (MLK) Ekonomi 12.37 12.45
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury - 14.25
93F Arjuno Ekspres* Malang (ML) Eksekutif 14.55 -
172F Malioboro Ekspres Eksekutif & Ekonomi Plus 15.21
73 Brawijaya Jakarta Gambir (GMR) via Semarang Tawang (SMT) Eksekutif - 16.00
316/313 Tawang Alun* Bangil (BG) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 16.15 16.30
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi - 17.10
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) via Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 18.30
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 20.05

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pas jaman ba'da lan natal-taun anyar; kadang-kadang juga pas dina prei nasional utawa akhir minggu tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) Eksekutif 14.12 -
7005B Jakarta Gambir (GMR) - 17.45
No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
Sepur Penataran
Menyang Blitar Menyang Surabaya
(Gubeng utawa Kota)
367 07.17 07.25 370 06.05 06.12
369 10.39 10.52 372 13.02 13.10
371 14.16 14.32 374 17.25 17.40
373 20.12 20.20 376 19.47 19.52
Sepur Tumapel
Menyang Malang Menyang Surabaya Kota
375 23.25 - 368 - 04.15

ParipustakaBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Malang Kotalama
Jalur sepur Kertasana-Bangil Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Blimbing
  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 4 Oktober 2020.