Setatsiyun Ketapang

setatsiyun sepur ing Indonésia

Setatsiyun Ketapang (KTG), sakderenge dikenal minangka Setatsiyun Banyuwangi Baru, yaiku setatsiyun sepur kelas gedhé tipe C sing ana ing Ketapang, Kalipuro, Kabupaten Banyuwangi. Setatsiyun sing dumunung ing dhuwur +7 meter iki kalebu ing Daerah Operasi IX Jember, Letake ning ujung wetan Pulo Jawa lan mung berjarak 100 m seka Pelabuhan Ketapang. Setatsiyun niki ya klebu setatsiyun sepur aktif sing letake paling wetan ning Banyuwangi, Jawa Wetan lan Indonesia

Stasiun Ketapang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KTG.png
  • Singkatan: KTG
  • Nomor: 5534
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBanyuwangi
KecamatanKalipuro
KelurahanKetapang
AlamatDl. Gatot Subroto No.6
68455
Kodhe pos68455
Sujarah
Bukak7 September 1985
Jeneng saderengeStasiun Banyuwangi Baru (1985-2019)
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunGedhé tipe C[1]
PunggelanKTG
Nomer setasiun5534
Dhuwuring stasiun+7 m
Kilometerkm 18+484 lintas Kabat-Banyuwangi Ketapang
LayananWijayakusuma, Mutiara Wetan, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, Pandanwangi, lan Sepur Semen Tiga Roda
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada cukup dhuwur)
Jinis pasinyalanÈlèktrik jinis Siemens DrS60[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun niki letake sekitar 10 km seka wilayah kutha ning arah lor—dibangun dinggo menuhi kebutuhan transportasi secara sinergis antara sepur kaleh kapal feri ning penyeberangan Ketapang.

Bangunan lan tata letakBesut

Setatsiyun Ketapang nduwe enem jalur sepur kaleh jalur 2 dadi sepur lurus. Ning sebelah lor setatsiyun niki ana subdepo lokomotif lan depo kereta kanggo menyimpan lan ngrawat armada sepur, terutama sepur sing dioperasikake kaleh Daop IX.

Setatsiyun niki uga nglayani angkutan barang, yaiku KA Semen Tiga Roda, sing dikirm seka Setatsiyun Nambo—iki sepur sing jarak tempuhe paling tebih ning Indonesia.

Layanan sepurBesut

PenumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas campuran eksekutif-ekonomi premiumBesut
Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

Pandanwangi, saking lan menyang Jember

BarangBesut

KA Semen Tiga Roda, saking lan menyang Nambo via Surabaya-Semarang-Cirebon-Jakarta

Jadwal sepurBesut

Ing ngisor niki jadwal sepur penumpang di Setatsiyun Banyuwangi Ketapang per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. KA KA Dhateng Kelas Teka Mangkat
314/315 Tawang Alun* Bangil (BG) bersambung Malang Kotalama (MLK) Ekonomi - 05.15
116/117 Wijayakusuma Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 05.45 -
290/287 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi - 07.00
180/181 Mutiara Wetan Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.30 -
118/115 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium - 11.30
317 Probowangi* Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 12.30 -
318 Surabaya Gubeng (SGU) - 14.45
182/179 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium - 17.30
288/289 Sri Tanjung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 20.05 -
316/313 Tawang Alun* 23.45

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda bintang (*) klebu sepur aglomerasi.

Sepur Pandanwangi
Menyang Banyuwangi Ketapang Menyang Jember
No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
379 08.05 - 380 - 09.50
381 16.40 382 18.15

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).