Kabupatèn Banyuwangi

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
(Kaelih saka Kabupaten Banyuwangi)

Kabupatèn Banyuwangi iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Banyuwangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 5.782,50 km² utawa---hèktar. kabupatèn iki anané ing ujung wétan pulo Jawa.

Banyuwangi
Kabupatèn
Banyuwangi Regency coat of arms.svg
Lambang
Sesanti: Satya Bhakti Praja Mukti
ꦱꦠꦾꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Locator kabupaten banyuwangi.png
Pernahé Banyuwangi ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi18 Desember 1771[1]
Kutha krajanBanyuwangi
Pamaréntahan
 • BupatiH. Abdullah Azwar Anas, S.Pd., S.S., M.Si.
Laladan
 • Gunggung5,782,4 km2 (2,2.326 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2016)
 • Gunggung1,668,438
 • Pepadhet0,29/km2 (0,75/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Using, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Using, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Budha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 333
Plat montorP
Situs wèbwww.banyuwangikab.go.id
(ing basa Indonésia)

SajarahBesut

Pembentukan Kabupaten Banyuwangi diwiwiti kanthi anané kerajaan Blambangan. Ing taun 1743 kabeh Jawa Wétan (kalebu Blambangan) dijupuk saka VOC. Nanging, pirang-pirang dekade mengko sawise Inggris berhasil ngrebut Blambangan lan nyipta kantor perdagangan. Iki nyebabake VOC njupuk alih wilayah Blambangan lan sakiwa tengene. Wilayah iki banjur dikenal kanthi jeneng Banyuwangi. Sajrone perjuangan kasebut, uga ana perang Puputan Bayu sing kalebu bagean proses kelairan Kabupaten Banyuwangu.[2]

GéografiBesut

7,43° – 8,46° Lintang Kidul dan 113,53° – 114,38° Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Banyuwangi ketata saking 25 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan


  1. https://www.banyuwangikab.go.id/profil/sejarah-singkat.html
  2. "Profil". banyuwangikab.go.id. 2021-10-12. Dibukak ing 2021-10-12.