Pesanggaran, Banyuwangi

kacamatan ing Kabupatèn Banyuwangi, Indonésia

Pesanggaran iku salah sawijining kacamatan ing Kabupatèn Banyuwangi.[1]

Pesanggaran
Kacamatan
Trankripsi basa Indonésia
 • ResmiPesanggaran
Pesanggaran kapernah ing Jawa Wétan
Pesanggaran
Pesanggaran
Pesanggaran kapernah ing Indonésia
Pesanggaran
Pesanggaran
Koordhinat: 8°31′11″S 113°58′20″E / 8.51974°S 113.97211°E / -8.51974; 113.97211Koordhinat: 8°31′11″S 113°58′20″E / 8.51974°S 113.97211°E / -8.51974; 113.97211
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Wétan
KabupatènBanyuwangi
Kodhe laladan
administrasi
35.10.01

SajarahBesut

Dhek jaman biyèn Pasanggaran iku sejatiné Alas Gung Liwang-Liwung. Sabanjuré ana wong lelana saka Tlatah Mentaram kang mbabad Tlatah iku lan mbudidaya mbangun Pasanggrahan. Pasanggrahan iku dadi panggonan kanggo para lelana saka Kulon, mula saka kuwi warga masyarakat Pesanggaran ngagem basa Jawa Mentaraman. Saka tembung Pasanggrahan iku suwé-suwé sinebut dadi Pesanggaran, lan wong kang mbabad Pesanggaran iku asring diarani Mbah Sanggar ya Mbah Sanggrah. Petilasané isih ana manggon ing Dhusun Mulyoasri, Désa Sumbermulya, Kecamatan Pesanggaran.

PamaréntahanBesut

Punjering Pamaréntahan dumunung ing Kantor Camat Pesanggaran.

Pambagéyan AdministratipBesut

Kacamatan Pesanggaran iku diperang dadi 5 desa, yaiku:

GéografiBesut

Kacamatan Pesanggaran iku ambane 80,36 km. Lan manggon ing sisih kulon-kidul Kabupatèn Banyuwangi.

SesawanganBesut

Ana akeh dhèstinasi wisata ing Kacamatan Pesanggaran, ing antarane:

RéferènsiBesut

  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id (ing basa Indonésia). Dijupuk 2017-10-31.