Setatsiyun Bangil

Setatsiyun Bangil (BG) yaiki setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Pogar, Bangil, Pasuruan. Setatsiyun iki marupakan setatsiyun paling wetan ing Daerah Operasi VIII Surabaya sekaligus marupakan setatsiyun aktif paling kulon ing Kabupaten Pasuruan. Ning arah wetan seka setatsiyun iki wonten jalur percabangan menyang Probolinggo lan Malang.

Stasiun Bangil

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BG.png
  • Singkatan: BG
  • Nomor: 5120
Stasiun Bangil 2020.jpg
Tampak ngarep Setatsiyun Bangil, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènPasuruan
KecamatanBangil
KelurahanPogar
Koordinat7°35′56″S 112°46′42″E / 7.5989654°S 112.778365°E / -7.5989654; 112.778365Koordhinat: 7°35′56″S 112°46′42″E / 7.5989654°S 112.778365°E / -7.5989654; 112.778365
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunI[1]
PunggelanBG
Nomer setasiun5120
Dhuwuring stasiun+9 m
Kilometer
LayananArjuno Ekspres (jadwal esuk, arah Surabaya), Jayabaya, Ranggajati, Wijayakusuma, Mutiara Timur, Logawa, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, Penataran, Tumapel, Komuter, lan KA ketel/angkutan BBM
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan kereta api jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur8
Kathahing peron5 (siji peron sisi sing rada dhuwur, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan telu peron pulo sing cendhak)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Ning arah wetan sakderenge Setatsiyun Pasuruan, ana Setatsiyun Kraton saiki uwis dinonaktifake amarga jarak antarsetatsiyun sing ora terlalu adoh karo Setatsiyun Pasuruan. Sementara itu, ning arah kulon sakderenge Setatsiyun Porong, ana Setatsiyun Gununggangsir sing uwis ora aktif amarga nduwe tingkat pemasukan sing sitik.

Setatsiyun iki marupakan setatsiyun utama ing Kabupaten Pasuruan dadi dijadikan setatsiyun pemberhentian bagi sebagian gedhe sepur.

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.