Kabupatèn Pasuruan

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Pasuruan (Pegon: كَبُڤَتَينْ ڤَسُرُاَنْ, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Bangil iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.474 km².

Pasuruan
كَبُڤَتَينْ ڤَسُرُاَنْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Pasuruan.jpg
Lambang
Sesanti: Guna Karya Sarana Bhakti
ꦒꦸꦤꦏꦂꦪꦱꦫꦤꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶ
Locator kabupaten pasuruan.png
Pernahé Pasuruan ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi18 September 1083
Kutha krajanBangil
Pamaréntahan
 • BupatiH. M. Irsyad Yusuf, S.E, M.M.A.
 • Wakil BupatiH. M. Riang Kulup Prayudha
Laladan
 • Gunggung1,474 km2 (569 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung1,369,295
 • Pepadhet930/km2 (2,400/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Tengger lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura, Tengger lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 343
Plat montorN
Situs wèbwww.pasuruankab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

112030'-113030' Bujur wétan lan 7030'-8030' Lintang kidul

PamaréntahanBesut

kabupatèn Pasuruan ketata saking 24 kacamatan, 24 kalurahan lan 341 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku: