Sepur Logawa

Sepur Logawa marupakan layanan sepur panumpang kelas bisnis lan ekonomi milik PT. Kereta Api Indonesia kanggo nglayani lintas PurwokertoJember liwat Surabaya Gubeng lan kosok balene. Jeneng "Logawa" dijupuk seka salah sawijineng jeneng kali ing Jawa Tengah, Kali Logawa, salah sawijineng anak kali Kali Serayu ing Kabupaten Banyumas.

Kereta api Logawa
Cithakan:Papan kereta api
Logawa 2020.jpg
Sepur Logawa arep mlebu ning Setatsiyun Surabaya Gubeng
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi V Purwakerta
PandahuluPurbaya (1970-2002)
Perjalanan
Relasi parjalananPurwakerta-Jember, pp.
Jarak parjalanan668 km
Waktu parjalananrata-rata 13 jam
Frekuensi perjalanan harianMulih mangkat mulih sedina
Nomor sepur247-250
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasBisnis lan ekonomi
Susunan tampat duduk
  • 64 kursi disusun 2-2 (bisnis)
    arah kursi bisa diatur
  • 106 kursi disusun 3-2, saling adep-adepan (ekonomi)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharAda
Jenis kaca jendhelaKaca dupleks
Liya - liyaToilet, tabung pemadam, AC
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC201, CC203
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub RI
Nomor KA247-250
Peta rute
Cithakan:CN-JR

Sepur sing pertama kali beroperasi wiwit 21 April 1999 iki pernah nglayani ngasi Setatsiyun Cilacap. Dalam lelampahan minuju Purwokerto, rangkening sepur kasebut dibagi dadi loro sawise teka ing Setatsiyun Kroya: nglanjutkake lelampahan ning Cilacap lan nglanjutkake lelampahan ning Purwokerto. Nanging, sepur iki saiki ora nglayani panumpang minuju Cilacap wiwit 2011.

Wiwit 1 November 2019, PT KAI nambahake layanan kelas bisnis ing sepur Logawa.