Setatsiyun Purwakerta

Setatsiyun Purwakerta (basa Indonésia Stasiun Purwokerto) (PWT, +75 m dpl) iku setatsiyun sepur kang dumunung ing pinggir pusat Kutha Purwakerta, Kabupatèn Banyumas, persisé ing Kalurahan Kober, Kacamatan Purwokerto Kulon, kang ana sajeroning pengelolaan Daerah Operasi V Purwakerta. Minangka setatsiyun gedhé dhéwé, amèh kabèh sepur kang ngliwati jalur kidul arah Jakarta mandheg ing setatsiyun iki.

Stasiun Purwakerta

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PWT.png
  • Singkatan: PWT
Interior of Purwokerto Station, Purwokerto 2015-03-20.jpg
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBanyumas
KecamatanPurwakerta Kulon
KelurahanKober
AlamatDalan Stasiun Purwokerto
Indonesia
Kodhe pos53132
Sujarah
Bukak1917-1918
Jeneng saderengeStasiun Poerwokerto SS, Poerwokerto-West
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunGedhe Tipe A[1]
PunggelanPWT
Dhuwuring stasiun+75 m
Kilometer
LayananArgo Lawu (reguler & fakultatif), Argo Dwipangga (reguler & fakultatif), Gajayana (reguler & tambahan), Bima, Taksaka, Purwajaya, Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Bangunkarta, Senja/Fajar Utama Sala, Mataram, Bogowonto, Gajahwong, Senja/Fajar Utama YK, Sawunggalih, Kertanegara, Kamandaka, Joglosemarkerto, Baturaden Ekspres, Jayakarta, Jaka Tingkir, Logawa, Bengawan, Progo, Serayu lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Karanggandul
mny. dipo karèta/gerbong
mny. dipo lok./
turntable
Eks JPL 360
Underpass Jend. Soedirman
Dl. Raya AjibarangPurwakerta
mny. Purwakerta Wétan
mny. Notog
Swasana stasiun Purwokerto nalika sepur Taksaka mandheg.

Setatsiyun iki dipirantèni dipo lokomotif kang resik banget, ndadèkaké dipo kang paling apik ing Jawa Tengah. Alokasi lokomotif CC 201 ora pati akèh, malah CC 203 ora duwé babar pisan.[2] Nanging, CC 206 kanthi bèmper abang iku malah ngukuhaké armada Daop V.

SajarahBesut

Setatsiyun Purwokerto minangka setatsiyun kang diyasa ing taun 1917-1918 déning parusahan sepur Staatsspoorwegen (SS). Setatsiyun kang lebih tuwa ing Purwokerto dumunung ing tengah kutha Purwokerto, kang diyasa déning Serajoedal Stoomtram Maatschappij pada taun 1893-1896. Setatsiyun iki diyasa ana ing jalur Cirebon-Kroya lan, pada taun 1923, Setatsiyun Purwokerto kahubung karo Setatsiyun Purwokerto Wétan, saéngga jalr saka Jakarta nyambung menyang Wonosobo utawa Purbalingga. Nanging émané ing taun 1980 jalur Serajoedal Stoomtram Maatschappij wis dinonaktifaké.

Sepur kang mandheg ing Setatsiyun PurwakertaBesut

Kelas Eksekutif

Kelas Campuran

Kelas Ékonomi Premium

Kelas Ékonomi Plus

Kelas Ekonomi

Jadwal SepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing setatsiyun Purwakerta per 10 Februari 2021 (miturut Gapeka 2021)

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
156 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.10 00.15
142 Senja Utama YK Yogyakarta (YK) 00.34 00.39
101 Singasari Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 00.42 00.50
8 Argo Lawu Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Luxury 01.00 01.05
291 Bengawan Pasar Senen (PSE) Ekonomi 01.15
193/194 Kamandaka Purwakerta (PWT) Eksekutif & Ékonomi Plus 01.29 -
84 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 02.56 03.01
136 Mataram Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 03.30 03.40
86/87 Purwajaya Kroya (KYA) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif 03.27 03.33
138F Bogowonto Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ékonomi Plus 03.29 03.34
294 Progo Ékonomi 04.14 04.19
183/186 Kamandaka Tegal (TG) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ékonomi Plus - 05.00
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ékonomi 05.30
304/301 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 06.45
306/307 Purwakerta (PWT) 06.57 -
112/113 Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Éksekutif & Bisnis 08.32 08.37
153 Sawunggalih Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 08.53 09.03
143F Fajar Utama YK 09.37 09.44
195/196/197F Joglosemarkerto Tegal (TG) bersambung Sala Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ékonomi Plus 10.01 10.06
257 Jaka Tingkir Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 10.32 10.42
134 Fajar Utama Sala Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Plus 11.08 11.13
81 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Éksekutif & Luxury 11.10 11.15
7 Argo Lawu 11.28 11.35
260F Kutojaya Lor Kuthaarja (KTA) Ekonomi Premium 11.39 11.47
292 Bengawan Sala Purwasari (PWS) Ekonomi 12.03 12.08
121 Bangunkarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 12.13 12.20
144F Fajar Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ékonomi Premium 12.23 12.31
135 Mataram Pasar Senen (PSE) 12.30 12.36
154 Sawunggalih Kuthaarja (KTA) 12.43 12.48
137F Bogowonto Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ékonomi Plus 12.45 12.55
140 Gajahwong Lempuyangan (LPN) 13.09 13.15
10 Argo Dwipangga Sala Balapan (SLO) Éksekutif & Luxury 13.36 13.41
189/190/191 Joglosemarkerto Sala Balapan (SLO) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ékonomi Plus 13.53 13.58
82 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 14.17 14.22
185/184 Kamandaka Purwakerta (PWT) Eksekutif & Ékonomi Plus 15.31 -
88/85 Purwajaya Jakarta Gambir (GMR) Éksekutif 15.55 16.02
308/305 Serayu Kroya (KYA) bersambung Pasar Senen (PSE) Ékonomi - 16.30
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ékonomi Plus 16.44 16.49
122 Bangunkarta Jombang (JG) 17.06 17.11
114/111 Ranggajati Cirebon (CN) Éksekutif & Bisnis 17.03 17.22
187/188 Joglosemarkerto Semarang Tawang (SMT) bersambung Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ékonomi Plus - 17.10
169 Kertanegara Purwakerta (PWT) Eksekutif & Ékonomi Premium 17.17 -
293 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 18.05 18.13
170 Kertanegara Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Premium - 18.30
259F Kutojaya Lor Jakarta Kota (JAKK) Ékonomi Premium 19.06 19.13
250/247 Logawa Purwakerta (PWT) Bisnis & Ekonomi 19.31 -
103 Gaya Baru Malam Selatan Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 19.50 19.57
302/303 Serayu Purwakerta (PWT) Ékonomi 20.12 -
139F Gajahwong Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 20.25 20.30
155 Sawunggalih Eksekutif & Ekonomi Premium 20.54 21.00
141 Senja Utama YK 21.29 21.36
133 Senja Utama Sala 21.43 21.55
76 Bima Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 22.00 22.06
253 Jayakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 21.57 22.05
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 22.38 22.45
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 22.40 22.46
9 Argo Dwipangga Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 22.53 22.58
72 Gajayana Malang (ML) 23.07 23.12
83 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) 23.25 23.30
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 23.26 23.32
258 Jaka Tingkir Sala Purwasari (PWS) Ekonomi Plus 23.32 23.39
75 Bima Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 23.48 23.53

Gladri lan sesawangan Stasiun PurwokertoBesut

RujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Majalah KA Edisi Mèi 2014


Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Karanggandul
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Notog
Stasiun sadurungé:
-
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Purwakerta Wétan

Cithakan:Setatsiyun sepur ing Indonésia