Sepur Bima

Sepur Bima inggih punika sepur klas eksekutif kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Gambir (GMR)-Surabaya Gubeng (ML) liwat Yogyakarta-Purwakerta tindak lan kondur.

Sepur Bima
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluEendaagsche Ekspres (1929-1960 an)
Bintang Fadjar lan Bintang Sendja (1961-1967)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina800-1.000 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Gubeng-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan817 km
Waktu parjalanan11 jam 36 menit (SGU-GMR)
11 jam 42 menit (GMR-SGU)
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur75-76 (Règulér)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub

Sepur Bima diluncurake tanggal 1 Juni 1967, miwiti sejarah ngoperasikake sepur sing dilengkapi AC ing Indonesia. Ing taun 2002, sepur Bima wis ngoperasikake nggunakake tilas seri Sepur JS950 Argo Bromo sadurunge beroperasi nggunakake seri sepur 2016 digawe dening PT INKA.

Data teknisBesut

Rute GambirSurabaya Gubeng melalui Yogyakarta mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan: Tata rangkening sepur bisa mowah sawayah-wayah

TarifBesut

Tarif sepur Bima ana ning taksiran watara Rp265.000,00–Rp700.000,00, gumantung jarak sing ditempuh panumpang, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggon kaya dene dina pungkasaning minggu lan dina prei nasional.

Jadwal lakuBesut

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Bima per 10 Februari 2021 (berdasarkan Gapeka 2021).

KA 75 Bima
(Surabaya Gubeng–Gambir)
KA 76 Bima
(Gambir–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 17.10 Gambir - 17.00
Mojokerto 17.43 17.45 Jatibarang 19.20 19.22
Jombang 18.03 18.06 Cirebon 19.51 19.56
Kertasana 18.20 18.23 Purwakerta 22.00 22.05
Nganjuk 18.42 18.44 Kroya 22.30 22.32
Madiun 19.18 19.23 Kebumen 23.07 23.09
Sala Balapan 20.31 20.34 Kuthaarja 23.31 23.36
Yogyakarta 21.16 21.21 Yogyakarta 00.24 00.29
Kuthaarja 22.10 22.15 Sala Balapan 01.12 01.15
Kebumen 22.37 22.39 Madiun 02.22 02.27
Kroya 23.19 23.23 Nganjuk 03.02 03.04
Purwakerta 23.48 23.53 Kertasana 03.22 03.24
Cirebon 01.52 01.57 Jombang 03.38 03.40
Jatibarang 02.26 02.28 Mojokerto 03.59 04.01
Jatinegara 04.34 04.37 Surabaya Gubeng 04.36 -
Gambir 04.52 -