Setatsiyun Kertasana

setatsiyun sepur ing Kabupaten Nganjuk, Indonesia


Setatsiyun Kertasana (KTS) minangka setatsiyun sepur kang mapan ing Banaran, Kertasana, Kabupaten Nganjuk. Setatsiyun kang mapan ing kadhuwuran +43 m iki mapan ing Daerah Operasi VII Madiun. Sanajan mung mapan ing kecamatan, Setatsiyun Kertosono kagolong gedhé, luwih gedhé tinimbang Setatsiyun Nganjuk kang notabene kutha krajan kabupatèn.

Stasiun Kertasana

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KTS.png
  • Singkatan: KTS
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènNganjuk
KecamatanKertasana
KelurahanBanaran
AlamatDl. Stasiun Kertosono
Sujarah
Bukak25 Juni 1881
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunGedhe tipe B[1]
PunggelanKTS
Dhuwuring stasiun+151 m
Kilometer
LayananAmeh kabeh lakuning sepur seka Surabaya utawa Malang/Blitar lan seka arah Madiun, kajaba Sepur Sancaka
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur7
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Madiun
  • jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Jombang-Surabaya
  • jalur 4: sepur lurus jalur tunggal seka lan menyang Blitar-Malang-Bangil
Kathahing peron5 (siji peron sisi sing dhuwur ning bagian tengah setatsiyun lan rendah ning bagian ujunge sarta papat peron pulo sing cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Ing arah wetan, sawisé nyeberangi Kali Brantas, jalur sepur kang duwé cabang loro. Kang kiwa ngarah ing Surabaya, déné kang sisih tengen ngarah ing Blitar. Ing pembangunane, pancen disengaja jalur percabangan dibangun ing seberang kali, supaya ngirit biaya kanthi ora bangun rong treteg.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas eksekutifBesut
Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi premiumBesut

Jayakarta, menyang Jakarta lan menyang Surabaya liwat Jombang

Kelas ekonomi plusBesut

Majapahit, menyang Jakarta liwat Solo-Semarang lan menyang Malang liwat Blitar

Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

BarangBesut

Parcel ONS (over-night service), menyang:

RéferènsiBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Baron
Jalur sepur Sala Balapan-Kertasana Setatsiyun sabanjuré:
Terminus
Setatsiyun sadurungé:
Terminus
Jalur sepur Kertasana-Wonokromo Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Sembung (Jombang)
Setatsiyun sadurungé:
Terminus
Jalur sepur Kertasana-Bangil Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Purwoasri