Kutha Blitar

kutha ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kutha Blitar (Carakan: ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ, Pegon: كَوتَ بلِتَرْ), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 32,58 km pasagi. Bung Karno, Présidhèn Républik Indonésia ingkang kapisan, kasarékaken ing kutha punika.

Blitar
كَوتَ بلِتَرْ
ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ
Kutha
Lambang Kota Blitar.jpeg
Lambang
Sesanti: Kridha Hangudi Jaya
ꦏꦿꦶꦝꦲꦔꦸꦢꦶꦗꦪ
Locator kota blitar.png
Pernahé Blitar ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi1 April 1906
Pamaréntahan
 • WalikuthaMuhammad Samanhudi Anwar, S.H., M.M.
 • Wakil WalikuthaDrs. H. Santoso, M.Pd.
Laladan
 • Gunggung32,58 km2 (1,258 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung131,968
 • Pepadhet41/km2 (100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 342
Plat montorAG
Situs wèbwww.blitarkota.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

Wewengkon Kutha Blitar wonten ing lereng Gunung Kelud lan wewengkon Kutha Blitar cerak kaliyan Kabupaten Blitar. Kutha Blitar mapan ing 112.14"-112.28" bujur wétan lan 8.2"-8.10" lintang kidul. Kutha Blitar, gadhah wewates wewengkon inggih punika:

PamaréntahanBesut

Kutha Blitar kapérang dados 3 kacamatan lan 21 Kelurahan inggih punika:

PariwisataBesut

  1. Pesarean Bung Karno Pesarean utawa Makam Bung Karno wonten ing Jalan Ir. Soekarno. Ing papan mriki disarekake Bapak Proklamator Kemerdekaan Replubik Indonesia lan Presiden pertama Indonesia, inggih punika Ir. Soekarno.
  2. Ndalem Gebang Wonten ing Jalan Sultan Agung, Ndalem Gebang punika ndalem tiyang sepuhipun Ir.Soekarno
  3. Perpustakaan lan Museum Bung Karno
  4. Pesarean Adipati Aryo Blitar
  5. Monumen PETA
  6. Wonten ing jalan Sudanco Supriadi. Monumen Peta dibangun kanggo penghormatan para pahlawan pemberontakan PETA
  7. Waterpark Sumber udel
  8. Taman Kebon Rojo
  9. Agrowisata Belimbing Karangsari

Ugi pirsaniBesut

Pranala njawiBesut

Jawa Wétan