Kabupatèn Blitar

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Blitar (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦭꦶꦠꦂ, Pegon: كَبُڤَتَينْ بلِتَرْ), inggih punika salah sawijining kabupatèn ing tlatah Jawa Wétan mawi kutha krajan ing Kanigara. Jembaripun kabupatèn punika sawatawis 1,588.79 km2.

Blitar
كَبُڤَتَينْ بلِتَرْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦭꦶꦠꦂ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Blitar.webp
Lambang
Sesanti: Hurub hambangun praja
ꦲꦸꦫꦸꦧ꧀ꦲꦩ꧀ꦧꦔꦸꦤ꧀ꦥꦫꦗ
Gunung Kelud
Gunung Kelud
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Gabung13 Agustus 1324
Kutha krajanKanigara
Kacamatan
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Rijanto, M.M
 • Wakil BupatiMarhaenis Urip Widodo, S.Sos.
Laladan
 • Gunggung1.588,79 km2 (0.61.344 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung1.126.639
 • Pepadhet0.71/km2 (1.8/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos66100
Kodhe laladan(+62) 0342
Plat montorAG
Situs wèb[http://www.blitarkab.go.id] (in Indonésia)

Kabupatèn Blitar wewatesan:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Kadhiri
ing sisih kidul karo: Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Tulungagung
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Malang

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Blitar kapérang saking 22 kacamatan, 28 kalurahan, lan 220 désa. Kacamatan-kacamatanipun inggih punika:

Papan wisataBesut

  • Makam Bung Karno
  • Candhi Penataran
  • Pasisir Sérang
  • Pasisir Tambakrejo
  • Pasisir Jalasutra
  • Rambut Monte
  • Sirah Kencong

Ugi pirsaniBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut