Sepur Ranggajati

Sepur Ranggajati minangka layanan sepur kelas penumpang kelas eksekutif lan bisnis sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani lintas Cirebon-Jember liwat Yogyakarta-Surabaya Gubeng kosok balene. Sepur sing diresmiake wiwit tanggal 1 November 2016 niki nempuh jarak ngasi 801 km sajroning 15 jam 17 menit.

Sepur Ranggajati
Kereta api Ranggajati lewat.jpg
Sepur Ranggajati ajeng mlebu ning Setatsiyun Sala Balapan ditarik CC206 13 41 SDT
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi III Cirebon
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina5.500 penumpang ben dina (rata-rata sementara)
Perjalanan
Relasi parjalananCirebon-Jember, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan801 km
Waktu parjalananrata-rata 15 jam
Nomor sepur111-114 (reguler)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan bisnis
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 64 kursi disusun 2-2 (bisnis)
    kursi saged diatur
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 90 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA111-114
Peta rute
Cithakan:CN-SB-KTG

Jeneng Ranggajati dijupuk seka seorang tokoh ning Cirebon, Ki Gede Ranggajati, salah sawijineng tokoh sing nyebarake agama Islam ning Cirebon lan melu andil ngedegake wilayah Sumber, ibu kota Kabupaten Cirebon.

Data teknisBesut

Lintas pelayanan CirebonJember pp. (liwat YogyakartaSurabaya Gubeng)
Susunan rangkaian sepur
Sepur nomer Sepur pembangkit (P) 1 2 3 4 5 Sepur dhahar (M1) 1 2 3 4
Katerangan Sepur penumpang kelas eksekutif (K1) Sepur penumpang kelas bisnis (K2)
Catetan : Susunan rangkaian sepur isoh mowah sakwektu-wektu.

TarifBesut

Tarif sepur Ranggajati berkisar antara Rp200.000,00–Rp750.000,00 dinggo kelas eksekutif lan Rp140.000,00–Rp650.000,00 dinggo kelas bisnis tergantung jarak sing arep ditempuh penumpang, subkelas, utawanipun dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal lakuBesut

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Ranggajati per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021)

Sepur 112A/113 Ranggajati
(Cirebon–Surabaya Gubeng–Jember)
Sepur 111/114 Ranggajati
(Jember–Surabaya Gubeng–Cirebon)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Cirebon - 06.15 Jember - 05.10
Ciledug 06.42 06.44 Rambipuji 05.22 05.24
Ketanggungan 06.57 06.59 Tanggul 05.44 05.46
Purwakerta 08.32 08.37 Klakah 06.17 06.19
Kroya 09.02 09.04 Probolinggo 06.54 06.59
Gombong 09.27 09.29 Pasuruan 07.34 07.36
Kebumen 09.46 09.48 Bangil 07.54 08.02
Kutowinangun 09.58 10.00 Sidoarjo 08.24 08.28
Kuthaarja 10.15 10.20 Surabaya Gubeng 08.52 09.22
Yogyakarta 11.10 11.15 Mojokerto 09.54 10.00
Klaten 11.38 11.40 Jombang 10.18 10.21
Sala Balapan 12.04 12.10 Kertosono 10.35 10.38
Sragen 12.34 12.36 Nganjuk 10.57 10.59
Madiun 13.29 13.37 Madiun 11.35 11.43
Nganjuk 14.14 14.17 Sragen 12.37 12.39
Kertasana 14.36 14.40 Sala Balapan 13.04 13.10
Jombang 14.55 14.58 Klaten 13.35 13.37
Mojokerto 15.18 15.21 Yogyakarta 14.01 14.10
Surabaya Gubeng 15.57 16.22 Kuthaarja 15.03 15.10
Sidoarjo 16.45 16.49 Kutowinangun 15.28 15.32
Bangil 17.20 17.24 Kebumen 15.42 15.45
Pasuruan 17.42 17.44 Gombong 16.04 16.07
Probolinggo 18.19 18.24 Kroya 16.32 16.38
Klakah 18.59 19.01 Purwakerta 17.03 17.22
Tanggul 19.32 19.34 Ketanggungan 18.47 18.49
Rambipuji 19.54 19.56 Ciledug 19.02 19.04
Jember 20.08 - Cirebon 19.33 -