Setatsiyun Sidoarjo

Setatsiyun Sidoarjo (SDA) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Lemahputro, Sidoarjo, Sidoarjo; klebu ning Daerah Operasi VIII Surabaya pada kadhuwuran +4 meter. Setatsiyun iki nglayani kabeh sepur panumpang, sedangken sepur barang nglintas langsung/ora mandheg.

Stasiun Sidoarjo

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SDA.png
  • Singkatan: SDA
  • Nomor: 4654
Stasiun Sidoarjo 2020.jpg
Tampak depan Stasiun Sidoarjo, 2020
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènSidoarjo
KecamatanSidoarjo
KelurahanLemahputro
AlamatDalan Diponegoro
Koordinat7°27′25″S 112°42′46″E / 7.456888°S 112.712666°E / -7.456888; 112.712666Koordhinat: 7°27′25″S 112°42′46″E / 7.456888°S 112.712666°E / -7.456888; 112.712666
Sujarah
Bukak16 Mei 1878
Jeneng saderengeStasiun Sidhoardjo
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunI[1]
PunggelanSDA
Nomer setasiun4654
Dhuwuring stasiun+4
Kilometerkm 25+510 lintas Surabaya Kota-...
LayananArjuno Ekspres, Jayabaya, Ranggajati, Wijayakusuma, Mutiara Timur, Logawa, Sri Tanjung, Probowangi, Penataran, Tumapel, Ekonomi Lokal, Jenggala, lan Komuter
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4
Kathahing peron5 (loro peron sisi lan telu peron pulo sing pada-pada cukup dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki awale nduwe enam jalur sepur karo jalur 1 marupakan sepur lurus, nanging jalur 5 lan 6 uwis dibongkar kanggo penambahan peron anyar sehingga jumlah jalurnya tinggal empat. Seka jalur 4 setatsiyun iki, wonten jalur minuju Setatsiyun Tarik. Jalur kasebut sempat dinonaktifkan taun 1972 ngasi kembali dioperasikake wiwit 12 November 2014 bebarengan karo peresmian KA Jenggala.[2]

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "PT KAI Operasikan KA Jenggala Mojokerto-Sidoarjo | Investor Daily". id.beritasatu.com. Dibukak ing 2018-03-26.