Setatsiyun Wonokromo

Stasiun Wonokromo (WO) yaiku stasiun sepur kelas C sing gedhe sing dununge ing Jagir, Wonokromo, Surabaya ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +7 meter. Stasiun iki dununge ana ing sisih kidul Surabaya lan dadi gerbang mlebu kanggo sepur saka kidul ( Malang / Banyuwangi ) lan kidul-kulon ( Madiun ) nganti Surabaya.

Stasiun Wonokromo

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WO.png
  • Singkatan: WO
  • Nomor: 4530
Stasiun Wonokromo 2020.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Wonokromo, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KuthaSurabaya
KecamatanWonokromo
KelurahanJagir
AlamatDalan Stasiun Wonokromo No. 1
Kodhe pos60244
Koordinat7°18′07″S 112°44′21″E / 7.302018°S 112.739137°E / -7.302018; 112.739137Koordhinat: 7°18′07″S 112°44′21″E / 7.302018°S 112.739137°E / -7.302018; 112.739137
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanWO
Nomer setasiun4530
Dhuwuring stasiun+7 m
Kilometer
LayananGaya Baru Malam Selatan, Logawa, Sri Tanjung, Probowangi, Dhoho, Dhoho, Penataran, Tumapel, Ekonomi Lokal, Jenggala, lan Komuter
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing dhuwur, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan loro peron pulo sing rada dhuwur)
30px Fasilitas parkir:
Ya
Diagram jalur setatsiyun

PapanBesut

 
Pemindahan Stasiun Wonokromo. Sampeyan bisa ndeleng Sepur Nganyarke Kertosono lan Ekonomi Lokal mandheg, 2019

Stasiun Wonokromo wiwitane duwe pitung jalur sepur, nanging saiki isih kari limang jalur. Jalur 1 (garis lurus kapisan) sing biasane digunakake kanggo mangkat kereta ekonomi ing sisih kidul kulon ( Madiun ) lan minangka jalur langsung kanggo sepur sing ora mandheg ing stasiun iki, jalur 2 (garis lurus kaping loro) lan 3 digunakake kanggo mangkat kereta ing arah kidul ( Sidoarjo ) lan tekane sepur saka arah kidul lan kidul, jalur 4 sing asring digunakake minangka parkiran kanggo kreta pemeliharaan rel (contone, mesin pecok lan pengontrol ballast ), uga jalur 5 sing jarang digunakake.

Ing sisih lor stasiun iki, ana bekas depot lokomotif sing diperkirakan bisa dioperasikake nalika jalur trek dobel wiwit digunakake, saiki bangunan kasebut wis dadi gudang kanggo warga lokal. Kajaba iku, ing jembatan sepur Kali Jagir, ana bekas landasan jembatan sepur menyang wilayah industri Ngagel. Jeneng stasiun iki kudu dibedakake karo Stasiun Wonokromo Kota . Stasiun Wonokromo saiki yaiku stasiun Staatsspoorwegen warisan, dene Stasiun Wonokromo Kota minangka stasiun jalur trem trans-Surabaya sing dioperasikake dening Oost-Java Stoomtram Maatschappij . [2]

ParipustakaBesut

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.
  2. Widodo, Dukut Imam (2002). Soerabaia tempo doeloe. Surabaya: Dinas Pariwisata, Kota Surabaya. kc. 419.