Setatsiyun Mojokerto

Setatsiyun Mojokerto (MR) yaiku setatsiyun sepur C kelas gedhe sing dununge ing Miji, Kranggan, Kutha Mojokerto; kalebet ing Daerah Operasi VIII Surabaya sing ning kadhuwuran +22 meter. Setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur paling sisih kulon ing Daop VIII lintas Kertosono-Wonokromo lan siji-sijine sing isih aktif ing tlatah Mojokerto. Per Mei 2021, kabeh sepur panumpang sing nglintasi jalur Tarik-Kertosono mandheg ning setatsiyun iki.

Stasiun Mojokerto

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MR.png
  • Singkatan: MR
  • Nomor: 4600
Stasiun Mojokerto 2020 2.jpg
Tampak depan Stasiun Mojokerto, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KuthaMojokerto
KecamatanKranggan
KelurahanMiji
AlamatDl. Bhayangkara No. 20
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunBesar tipe C[1]
PunggelanMR
Nomer setasiun4600
Dhuwuring stasiun+22 m
Kilometer
LayananArgo Wilis, Bima, Turangga, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Wijayakusuma, Mutiara Selatan, Sancaka, Mutiara Timur, Logawa, Jayakarta, Pasundan, Sri Tanjung, Jenggala, Dhoho, Ekonomi Lokal Kertosono, lan Parcel ONS Kidul
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung lan pengubahan/pembatalan keberangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggo pencetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak tebih/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 1 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing cukup dhuwur lan telu peron pulo sing dhuwur)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

PapanBesut

 
Peron Setatsiyun Mojokerto, 2020

Wiwitane, Setatsiyun Mojokerto duwe enem jalur sepur, kanthi jalur 1 minangka jalur lurus sing dilengkapi trek badug sing garpu cedhak platform sisih wétan. jalur 5 lan 6 dibongkar amarga arang digunakake. Sawise jalur trek dobel menyang Setatsiyun Jombang dioperasikake tanggal 26 Oktober 2020, [3] tata letak trek ing setatsiyun iki wis ganti dadi saiki jalur dadi lima. Line 1 digunakake minangka baris pindho terus langsung menyang Kertosono uga siji-lane dalan saka lan kanggo Surabaya, baris 3 digunakake minangka baris pindho terus saka arah Kertosono, baris 5 wis pindah lan manèh, lan trek badug wis dismantled lan diganti karo sing anyar. arah mlebu saka sisih kulon jalur 5. Saiki lagi ditindakake kanopi pembongkaran / nyalip kanopi lawas lan dibangun / overcap anyar sing luwih gedhe minangka penerusane . Kajaba iku, sistem sinyal listrik lawas ing setatsiyun iki (jinis Ansaldo ) wis diganti karo sing paling anyar sing diproduksi dening PT Len Industri .

Babagan pambangunan trek dobel ing pérangan kidul Jawa, pambangunan jalur dobel saiki disambungake karo segmen jalur dobel Jombang - Madiun sing saiki operasional nganti pungkasan taun 2019 lan tahap sabanjure bakal dilanjutake konstruksi menyang Surabaya. Ing sisih wétan setatsiyun iki, sadurunge Setatsiyun Tarik, ana tilas Halte Bus Damarsi sing wis ora aktif maneh amarga tarif pendhudhuke kurang.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas eksekutifBesut
Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi premiumBesut

Jayakarta, menyang Jakarta lan menyang Surabaya

Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

BarangBesut

Parcel ONS Kidul, menyang Surabaya lan menyang Bandung

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Mojokerto per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
180/181 Mutiara Timur Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.14 00.17
182/179 Yogyakarta (YK) 00.56 00.59
76 Bima Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 03.59 04.01
80 Turangga 04.32 04.34
254 Jayakarta Ekonomi Premium 05.57 06.00
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 06.40 06.43
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 07.33 07.35
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.50 07.53
175 Sancaka Yogyakarta (YK) 09.33 09.35
114/111 Ranggajati Cirebon (CN) Eksekutif & Bisnis 09.57 10.00
178F Sancaka Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Premium 10.09 10.11
250/247 Logawa Purwokerto (PWT) Bisnis & Ekonomi 11.19 11.22
288/289 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 11.38 11.41
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 12.45 12.48
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 13.13 13.17
290/287 Sri Tanjung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 14.51 14.54
253 Jayakarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 15.06 15.09
112/113 Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Eksekutif & Bisnis 15.18 15.21
75 Bima Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 17.43 17.45
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) 18.16 18.18
177F Sancaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.36 18.38
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) 18.55 18.58
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 19.18 19.20
131 Mutiara Selatan Eksekutif & Ekonomi Premium 20.20 20.23
176 Sancaka Surabaya Gubeng (SGU) 20.37 20.39
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) 22.10 22.13
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 23.23 23.26
104 Gaya Baru Malam Selatan Eksekutif & Ekonomi Plus 23.48 23.51
  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7037A Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 07.48 07.55
7038A Surabaya Gubeng (SGU) 21.53 21.55
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Sepur Dhoho
Menyang Kertosono-Blitar via Kediri Menyang Surabaya
359/352 06.19 06.23 351/360 08.16 08.20
361/354 10.41 10.44 353/362 14.07 14.10
363/356 13.15 13.19 355/364 17.04 17.07
365/358 19.31 19.34 357/366 20.27 20.30
Ekonomi Lokal
Menyang Kertosono Menyang Surabaya
401 22.08 22.15 402 05.41 05.44
Sepur Jenggala
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Mojokerto Menyang Surabaya via Krian
623 08.49 - 626 - 12.00
Menyang Mojokerto Menyang Sidoarjo via Tulangan
625 11.05 - 624 - 09.10

GambarBesut

ParipustakaBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Malang Curahmalang
Jalur sepur Kertasana-Wonokromo Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Damarsi
  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia" (PDF). Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).
  3. "PT KAI Mulai Operasikan Jalur Double Track Perlintasan Kereta Api Stasiun Mojokerto-Jombang".