Setatsiyun Bandung

Setatsiyun Bandung (BD) utawa biasane disebut Setatsiyun Hall yaiku setatsiyun sepur kelas I seng letake ning Kebonjeruk, Andir, Kutho Bandung. Setatsiyun seng ana neng kadhuwuran +709 m niki yaiku setatsiyun sepur sing paling utama ning PT. Kereta Api Indonesia Daerah Operasi II Bandung lan Kutha Bandung. Setatsiyun niki nduwe loro bagian nggon siji bangunan, setatsiyun niki lokasine ning Dl. Stasiun Timur no.1 (lawang kidul) lan Dl. Kebon Kawung no.43 (lawang lor).

Stasiun Bandung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BD.png
  • Singkatan: BD
  • Nomor: 1430
Stasiun Bandung Utara 2021.jpg
Lawang lor Setatsiyun Bandung
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaBandung
KecamatanAndir
KelurahanKebonjeruk
AlamatDl. Stasiun Timur no.1 (lawang kidul)
Dl. Kebon Kawung no.43 (lawang lor)
Sujarah
Bukak17 Mei 1884; 136 taun lalu
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunStaatsspoorwegen
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiun[1]
PunggelanBD
Nomer setasiun1430
Dhuwuring stasiun+709 m
Kilometer
LayananArgo Wilis, Argo Parahyangan, Turangga, Malabar, Harina, Mutiara Kidul, Ciremai, Lodaya, Pangandaran, Lokal Cibatu, Lokal Bandung Raya, lan Parcel Kidul
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur10 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron
  • siji peron sisih dhuwur (peron 1)
  • telu peron pulo sing dhuwur (peron 2 lan 3, 4 lan 5,6, lan 7)
  • loro peron pulo sing rada cendhak (antara jalur 1 lan 2, serta jalur 5 lan 6).
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas eksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Ekonomi lokalBesut

BarangBesut

Parcel ONS Kidul, saking lan menyang Surabaya liwat Tasikmalaya-Yogyakarta-Madiun-Jombang

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur sing mandheg lan nglayani panumpang ing Setatsiyun Bandung per 20 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Kabeh wektu sing ditampilake yaiku Waktu Indonesia Barat (UTC+7).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
54F*) Argo Parahyangan Excellence Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.35 -
149/152 Ciremai Eksekutif & Bisnis 03.08
157 Lodaya Eksekutif & Ekonomi Premium 03.37
35 Argo Parahyangan Excellence Jakarta Gambir (GMR) - 04.25
123/126 Harina Bandung (BD) 04.52 -
37 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) 05.00 05.15
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 05.34 -
43F*) Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) - 06.00
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 06.56 -
160F Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium - 07.05
44F*) Argo Parahyangan Bandung (BD) Eksekutif 07.48 -
131 Mutiara Kidul Eksekutif & Ekonomi Premium 08.00
147F/146F Ciremai Cikampek (CKP) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis - 08.05
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 08.10
45F*) Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 08.50
36 Bandung Kiaracondong (KAC) 08.40 08.55
47F*) Jakarta Gambir (GMR) - 09.35
38 Bandung (BD) 10.06 -
174F Pangandaran Banjar (BJR) 10.52 11.00
39 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) - 11.10
49F*) 11.55 12.10
46F*) Bandung (BD) 12.09 -
48F*) Eksekutif 13.27
145F/148F Ciremai Eksekutif & Bisnis 14.08
41 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium - 15.00
50F*) Bandung (BD) 15.32 -
159F Lodaya 16.10
52F*) Argo Parahyangan 16.29
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi - 17.00
151/150 Ciremai Cikampek (CKP) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 17.20
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 17.43 -
40 Argo Parahyangan Excellence Eksekutif & Ekonomi Premium 18.19
80 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif - 18.20
51F*) Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) 18.25
158 Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.10
53F*) Argo Parahyangan Excellence Jakarta Gambir (GMR) 19.20
125/124 Harina Cikampek (CKP) bersambung Surabaya Pasarturi (SBI) 20.20
132 Mutiara Kidul Surabaya Gubeng (SGU) 20.30
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) 20.41 21.00
42 Argo Parahyangan Bandung Kiaracondong (KAC) 21.43 21.53

Katerangan:

*) = Ngawa sepur kelas eksekutif jinis priority 30 lungguhan


No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
Sepur Lokal Bandung Raya
CicalengkaPadalarang PadalarangCicalengka
481 00.12 00.18 450 05.13 05.16
443 05.19 05.25 452 07.21 07.29
445 06.04 06.07 454 07.53 07.58
449 07.35 07.55 456 09.06 09.08
453 09.56 10.11 458 10.00 10.15
455 10.46 10.58 460 11.16 11.23
457 12.05 12.15 462 11.56 12.03
459 12.43 12.50 464 13.20 13.23
461 14.15 14.17 466 14.01 14.10
463 15.04 15.10 468 15.01 15.06
465 15.40 15.43 470 16.01 16.05
467 17.11 17.17 472 16.56 17.15
469 18.16 18.22 474 17.51 18.00
471 19.13 19.17 476 18.56 18.58
473 20.22 20.26 478 20.02 20.10
475 21.18 21.21 480 21.11 21.14
479 22.55 22.57
CicalengkaPurwakarta
477 21.48 22.21
KiaracondongPadalarang PadalarangKiaracondong
483 23.33 23.37 484 22.45 22.47
486 00.16 00.20
488 00.51 00.55
Sepur lokal Cibatu
Menyang Padalarang Menyang Cibatu
447 07.12 07.15 482 22.08 22.15
451 09.26 09.37
Menyang Purwakarta Menyang Cibatu
441 13.07 13.37 448 06.37 06.40
442 19.57 20.43

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.