Setatsiyun Banjar

Setatsiyun Banjar (BJR) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe seng manggon neng Hegarsari, Pataruman, Kutha Banjar ning kadhuwuran +32 m. Setatsiyun niki yaiku setatsiyun paling wetan lan setatsiyun aktip sing nduwe kadhuwuran paling cendhak ning Daerah Operasi II Bandung. Setatsiyun iki nduwe 6 jalur sepur karo jalur 1 dadi sepur lurus.

Stasiun Banjar

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BJR.png
  • Singkatan: BJR
Station Banjar.JPG
Latar ngarep Setatsiyun Banjar, 2013
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaBanjar
KecamatanPataruman
KelurahanHegarsari
Koordinat7°22′35″S 108°32′32″E / 7.3762938°S 108.5422933°E / -7.3762938; 108.5422933Koordhinat: 7°22′35″S 108°32′32″E / 7.3762938°S 108.5422933°E / -7.3762938; 108.5422933
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiunGedhe[1]
PunggelanBJR
Dhuwuring stasiun+32 m
Kilometer
LayananArgo Wilis, Turangga, Mutiara Kidul, Malabar, Lodaya, Pangandaran, Kahuripan, Pasundan, Serayu, Kutojaya Kidul, dan Parcel ONS Kidul
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cukup dhuwur ning bagian tengah, lan dhuwur ning saben ujunge; siji peron pulo sing dhuwur sarta siji peron pulo sing rada cendhak)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Minangka setatsiyun kelas gedhe, setatsiyun iki bisa digunakake minangka papan mandek sepur kanggo ngganti masinis. Kadhangkala, stasiun iki uga nambah lokomotif utawa sepur/gerbong ing rute kidul. Ana rel sepur saka setatsiyun iki menyang Pangandaran menyang Cijulang sing wis ora aktif wiwit 3 Februari 1981. Ana depot lokomotif lan tilas pamuter rel ing setatsiyun iki. Sadurunge, ing ngarepe setatsiyun iki ana garis sing nyambungake pamuter rel karo jalur cabang Banjar-Cijulang sing ora aktif.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas eksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ekonomiBesut

BarangBesut

Parcel ONS Kidul, menyang Surabaya lewat Yogyakarta-Madiun-Jombang lan menyang Bandung liwat Tasikmalaya

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ning Setatsiyun Banjar per 14 Maret 2021 (Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
132 Mutiara Kidul Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.09 00.14
312 Kutojaya Kidul Kuthaarja (KTA) Ekonomi 01.34 01.39
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 02.01 02.06
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 02.24 02.32
284 Blitar (BL) 03.04 03.15
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 03.13 03.18
131 Mutiara Kidul Eksekutif & Ekonomi Premium 04.03 04.08
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerta (PWT) Ekonomi 04.25 04.33
304/301 Jakarta Pasar Senen (PSE) 09.09 09.15
160F Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 10.38 10.43
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 11.31 11.36
159F Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.23 12.28
311 Kutojaya Kidul Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 13.30 13.35
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) 13.55 14.12
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 14.10 14.15
174F Pangandaran Banjar (BJR) Eksekutif & Ekonomi Premium 15.04 -
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 15.24 15.29
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium - 16.10
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) Ekonomi 17.33 17.43
308/305 Jakarta Pasar Senen (PSE) 18.57 19.02
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 20.49 20.55
80 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 21.41 21.46
158 Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 22.40 22.45
157 Bandung (BD) 23.47 23.52

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Karangpucung
Jalur sepur Padalarang-Kasugihan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Rancakole
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.