Setatsiyun Kiaracondong

Panggon ndolok.e sepor teko jalor kidol

Setatsiyun Bandung Kiaracondong (KAC) utawa biasane disebut Setatsiyun Kircon yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C seng letake ning Babakansari, Kiaracondong, Kutho Bandung. Setatsiyun sing ana ning kadhuwuran +681 m niki yaiku salah sawijineng setatsiyun sepur ning Daerah Operasi II Bandung lan Kutha Bandung. Setatsiyun niki didadekake setatsiyun awal kanggo kamangkatan lan mandeg sepur ekonomi jarak tebih lan menengah saking lan menyang Kutha Bandung.


Stasiun Bandung Kiaracondong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KAC.png
  • Singkatan: KAC
  • Nomor: 1601
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaBandung
KecamatanKiaracondong
KelurahanBabakansari
AlamatDl. Stasiun Kiaracondong (lawang kidul)
Dl. Ibrahim Adjie (lawang lor)
Sujarah
Bukak1923
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiun[1]
PunggelanKAC
Nomer setasiun1601
Dhuwuring stasiun+681 m
Kilometer160+124 lintas BogorBandung-Banjar-Kuthaarja-Yogyakarta
LayananArgo Parahyangan (jadwal tertentu), Mutiara Kidul, Malabar, Lodaya, Pangandaran (arah Jakarta), Kahuripan, Pasundan, Serayu, Kutojaya Kidul, Lokal Cibatu, lan Lokal Bandung Raya
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur7
  • jalur 2: sepur lurus arah Bandung
  • jalur 3: sepur lurus arah Bandung sekalian sepur raya jalur tunggal saking lan menyang Cicalengka
Kathahing peron7
  • siji peron sing cendhak
  • telu peron sing dhuwur
  • lima peron pulo sing rada cendhak.
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Kiaracondong sak niki dadi titik ujung wetan jalur rel ganda kawasan Bandung Raya (Padalarang-Cicalengka). Sak niki sepur campuran ya mandeg ning setatsiyun niki kangge munggahmudhunake penumpang, baik dalam perjalanan dari maupun ke Bandung. Kebijakan niki ndadiake setatsiyun niki dadi titik kamangkatan lan kadathengan penumpang keloro ning Kutha Bandung

Sepur sing nglintas langsung/ora mandeg ning setatsiyun niki yaiku KA Argo Wilis, Turangga, Pangandaran (arah Banjar), lan angkutan barang.

Layanan sepurBesut

PenumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas campuranBesut
Kelas ekonomiBesut

Ekonomi lokalBesut

Persilangan, papasan, lan persusulanBesut

KA Lokal Bandung Raya menyang Cicalengka:

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Kiaracondong per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkota reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) Ekonomi 00.00 00.05
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 03.24 03.27
37 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) - 04.50
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 06.00 -
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 06.44 06.46
160F Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.15 07.20
131 Mutiara Selatan Bandung (BD) 07.48 07.50
36 Argo Parahyangan Bandung Kiaracondong (KAC) 09.05 -
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi - 10.10
49F*) Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 11.45
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) Ekonomi 13.24 13.31
304/301 Jakarta Pasar Senen (PSE) 13.29 13.35
159F Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 15.57 16.00
311 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 17.06 -
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 17.10 17.12
158 Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.20 19.22
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 19.43 -
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 20.29 20.32
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) 20.40 20.43
42 Argo Parahyangan Bandung Kiaracondong (KAC) 22.03 -
312 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ekonomi - 22.05
284 Kahuripan Blitar (BL) 23.10
308/305 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) 23.27 23.34

Katerangan:

*) = Ngawa sepur kelas eksekutif priority sing isine 30 kursi

  • Sepur antarkota tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7038A Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi - 08.50
7037A Bandung Kiaracondong (KAC) 21.13 -
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Sepur Lokal Bandung Raya
CicalengkaPadalarang PadalarangCicalengka
443 05.03 05.06 450 05.29 05.31
445 05.49 05.51 452 07.43 07.52
449 07.17 07.22 454 08.11 08.24
453 09.27 09.41 456 09.21 09.30
455 10.27 10.32 458 10.30 10.40
457 11.40 11.52 460 11.36 11.42
459 12.26 12.30 462 12.16 12.28
461 14.00 14.02 464 13.36 13.43
463 14.49 14.51 466 14.23 14.25
465 15.24 15.27 468 15.19 15.26
467 16.56 16.58 470 16.18 16.22
469 18.01 18.03 472 17.28 17.37
471 18.56 19.00 474 18.14 18.16
473 20.03 20.09 476 19.10 19.12
475 21.00 21.05 478 20.23 20.34
479 22.39 22.42 480 21.27 21.34
481 23.56 23.59
CicalengkaPurwakarta Kiaracondong–Cicalengka
477 21.32 21.35 444 - 03.30
446 04.00
Kiaracondong–Padalarang Padalarang–Kiaracondong
483 - 23.20 484 23.00 -
486 00.30
488 01.05
Sepur lokal Cibatu
Menyang Padalarang Menyang Cibatu
447 06.55 06.59 482 22.29 22.41
451 09.09 09.13
Menyang Purwakarta Menyang Cibatu
441 12.52 12.54 448 06.53 06.57
442 20.56 21.02

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.