Setatsiyun Purwakarta


Setatsiyun Purwakarta (PWK) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Nagritengah, Purwakarta, Purwakarta. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +84 meter iki klebu ing Daerah Operasi II Bandung. Setatsiyun iki lokasine cedhak banget karo kantor bupati Purwakarta sing isoh ditempuh karo mlampah.

Stasiun Purwakarta

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PWK.png
  • Singkatan: PWK
  • Nomor: 1404
Stasiun Purwakarta Depan 2021.jpg
Setatsiyun Purwakarta tampak ngarep, Februari 2021
Letak
PropinsiJawa Kulon
KabupatènPurwakarta
KecamatanPurwakarta
KelurahanNagritengah
AlamatDalan Kolonel Kornel Singawinata No. 1
Sujarah
Bukak27 Desember 1902
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia </> Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiunI[1]
PunggelanPWK
Nomer setasiun1404
Dhuwuring stasiun+84 m
Kilometerkm 103+070 lintas JakartaJatinegara
Cikampek–Purwakarta–Padalarang
LayananArgo Parahyangan (arah Jakarta: Sepur 43F), Harina, Ciremai, Pangandaran, Serayu, Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta, Lokal Bandung Raya (seka Cicalengka), lan Lokal Cibatu/Simandra
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur6
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Bandung
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Jakarta sarta jalur tunggal saking lan menyang Bandung
Kathahing peron3
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.