Setatsiyun Tasikmalaya

Setatsiyun Tasikmalaya (TSM) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing manggon ning Lengkongsari, Tawang, Kutha Tasikmalaya ning kadhuwuran +349 meter iki klebu ning Daerah Operasi II Bandung. Kabeh sepur sing liwat jalur Kroya-Bandung mesti mandheg ning setatsiyun iki.

Stasiun Tasikmalaya

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TSM.png
  • Singkatan: TSM
Stasiun Tasikmalaya.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Tasikmalaya, 2019
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaTasikmalaya
KecamatanTawang
KelurahanLengkongsari
AlamatDl. Stasiun Tasikmalaya no. 8
Kodhe pos46111
Koordinat7°19′20″S 108°13′25″E / 7.3222178°S 108.2237327°E / -7.3222178; 108.2237327Koordhinat: 7°19′20″S 108°13′25″E / 7.3222178°S 108.2237327°E / -7.3222178; 108.2237327
Sujarah
Bukak16 September 1893
Jeneng saderengeStasiun Tasik
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi II Bandung
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanTSM
Dhuwuring stasiun+349 m
Kilometerkm 270+193 lintas BogorBandungBanjarKuthaarjaYogyakarta
LayananArgo Wilis, Turangga, Malabar, Mutiara Kidul, Lodaya, Pangandaran, Kahuripan, Pasundan, Kutojaya Kidul, Serayu, lan Parcel ONS Kidul
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada rada cendhak)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Bangunan lan tata letakBesut

Setatsiyun iki nduwe pitung jalur sepur kanthi jalur 2 minangka sepur lurus lan nggunakake sistem sinyal listrik produksi Westinghouse Rail Systems.

Tampilan ngarep bangunan utama setatsiyun kasebut beda banget karo bangunan setatsiyun Staatspoorwegen sing khas-bisa uga wis dibangun-yaiku elemen gable kanthi tambahan atap triple sing digawe saka kayu.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas eksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ekonomiBesut

BarangBesut

Parcel ONS Kidul, menyang Surabaya liwat Yogyakarta-Madiun-Jombang lan menyang Bandung

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ning Setatsiyun Tasikmalaya per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.44 00.51
312 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ekonomi 00.49 00.53
284 Kahuripan Blitar (BL) 02.01 02.04
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) 02.43 02.55
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 02.54 02.57
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 03.24 03.27
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 04.10 04.13
131 Mutiara Selatan Eksekutif & Ekonomi Premium 05.00 05.03
160F Lodaya Solo Balapan (SLO) 09.49 09.52
304/301 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 10.16 10.25
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 10.47 10.50
286 Pasundan Ekonomi 12.56 13.00
159F Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 13.20 13.23
174F Pangandaran Banjar (BJR) 13.55 14.05
311 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 14.32 14.35
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 15.03 15.06
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 16.20 16.23
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) 16.42 16.47
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 17.11 17.14
308/305 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 19.54 20.02
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 20.01 20.04
80 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 20.57 21.00
158 Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 21.51 21.54
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) 23.13 23.16

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Indihiang
Jalur sepur Padalarang-Kasugihan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Awipari
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.