Setatsiyun Tulangan

setatsiyun sepur ing Indonésia


Setatsiyun Tulangan (TLN) yaiku kelas III / setatsiyun sepur cilik sing dununge ing Kemantren, Tulangan, Sidoarjo ; kalebet ing Kawasan Operasi VIII Surabaya . Dhuwure setatsiyun +4 m, dene sisih bangunan setatsiyun ditulis +14 m. Setatsiyun iki gampang banget tekan amarga dununge ana ing sisih wetan persimpangan Jalan Raya Kemantren tumuju tengah Kabupaten Tulangan.

Stasiun Tulangan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TLN.png
  • Singkatan: TLN
  • Nomor: 4611
Stasiun Tulangan 2020 1.jpg
Stetatsiun Tulangan, 2020
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènSidoarjo
KecamatanTulangan
DésaKemantren
AlamatStasiun Tulangan
Sujarah
Bukak16 Oktober 1880
Dibukak maneh12 November 2014
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunIII/kecil[1]
PunggelanTLN
Nomer setasiun4611
Dhuwuring stasiun+4 m
Kilometerkm 33+064 lintas Surabaya KotaSidoarjoTulanganTarikMadiunSolo Balapan
LayananJenggala
LoketHanya melayani pemesanan langsung di loket untuk KRD Jenggala saja.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (satu peron sisi dan dua peron pulau yang sama-sama tinggi; tidak ada peron pulau di antara jalur 2 dan 3)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki ana ing wektu sing padha karo pambangunan Railway Pull-Sidoarjo rampung tanggal 16 Oktober 1880 [2], nanging ditutup ing taun 1972 . Ing taun 2009 setatsiyun kasebut wiwit dibangun kanthi konsep minimalis modern amarga garis kasebut diaktifake maneh. Bangunan setatsiyun lawas, sing minangka warisan saka jaman Staatsspoorwegen, wis dirusak amarga lahan kasebut kena pengaruh konstruksi bangunan utama, trek anyar lan platform kasebut. [3] Setatsiyun iki resmi diaktifake sekaligus nalika diluncurake Sepur Jenggala sing ngliwati rute iki tanggal 12 November 2014. [4] Wiwitane setatsiyun mung duwe loro jalur sepur, nanging saiki jalur kasebut ditambahake dadi papat kanthi garis 3 dadi garis lurus.

Rencanane rute iki bakal langsung nyambung menyang Setatsiyun Gununggangsir minangka rute anyar kanggo relokasi jalur Porong sing diancam tenggelam amarga lumpur Lapindo. [5]

Ing sisih kulon setatsiyun iki, sadurunge Setatsiyun Tarik, ana Setatsiyun Prambon sing uga ditutup ing taun 1972 bebarengan karo jalur kereta api nalika semana, nanging setatsiyun kasebut ora diaktifake maneh karo jalur kasebut.

Jadwal sepurBesut

Ing ngisor iki jadwal sepur ing Setatsiyun Tulangan per 1 Desember 2019 (manut Gapeka 2019).

No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Budhal
402 Jenggala Sidoarjo (SDA) Komuter Ekonomi 06.34 06.36
403 Mojokerto (MR) 07.18 07.20
404 Sidoarjo (SDA) 08.57 08.59
405 Mojokerto (MR) 09.43 09.45
406 Sidoarjo (SDA) 11.37 11.39
407 Mojokerto (MR) 12.23 12.25
408 Sidoarjo (SDA) 13.57 13.59
409 Mojokerto (MR) 14.43 14.45
410 Sidoarjo (SDA) 16.12 16.14
411 Mojokerto (MR) 17.13 17.15

GambarBesut

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Staatsspoorwegen (1921–1932). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1921-1932. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken.CS1 dandani: format tanggal (link)
  3. Okezone. "Rel KA Alternatif Sidoarjo, Baru Selesai 10 Km : Okezone News". https://news.okezone.com/ (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-03-26. External link in |work= (pitulung)
  4. "PT KAI Operasikan KA Jenggala Mojokerto-Sidoarjo | Investor Daily". id.beritasatu.com. Dibukak ing 2018-03-26.
  5. "KAI Berencana Buka Jalur Baru di Sidoarjo | Republika Online". Republika Online. Dibukak ing 2018-03-26.