Setatsiyun Jakarta Gudang

Setatsiyun Jakarta Gudang (JAKG) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe sing khusus dipergunakake kanggo angkutan barang, terutama peti kemas lan parcel/barang hantaran potongan (BHP), lan terletak ing Ancol, Pademangan, Jakarta Utara; klebu ning Daérah Operasi I Jakarta.

Stasiun Jakarta Gudang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JAKG.png
  • Singkatan: JAKG
  • Nomor: 0421
Hemradenplein (Jakarta Gudang railway station).jpg
Stasiun Jakarta Gudang saat sedang dibangun
Letak
PropinsiDKI Jakarta
KuthaJakarta Utara
KecamatanPademangan
KelurahanAncol
AlamatDalan Kampung Bandan
Sujarah
Jeneng saderengeStasiun Heemradenplein
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhe[1]
PunggelanJAKG
Nomer setasiun0421
Dhuwuring stasiun+4 m
Kilometerkm 0+000 lintas Jakarta GudangKp. Bandan LamaTanjung Priuk
LayananKhusus kanggo sepur barang.
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Letake ana ing Dalan Kampung Bandan, lan ora adoh seka Setatsiyun Kampung Bandan. Wiwit mbiyen, setatsiyun iki dipergunakake kanggo memperlancar arus pengangkutan barang seka kawasan Kota ning Pelabuhan Tanjung Priok. Sakniki bangunan-bangunan setatsiyun Jakarta Gudang uwis direnovasi meskipun sebagian di antaranya masih asli. Istilah Kampung Bandan berarti perkampungan Rakyat Bandan sing dadi tawanan tentara Belanda.[2]

Saben musim mudik Lebaran, setatsiyun iki dipergunakan sebagai setatsiyun terminus awal pemberangkatan sepur-sepur sing ngangkut sepeda motor ing lintas lor.[3]

Setatsiyun iki dikelola bareng karo Daérah Operasi I Jakarta lan PT KA Logistik (Kalog). Kalog saiki beroperasi sebagai operator setatsiyun kasebut terutama pada aktivitas pengangkutan barang. Kanggo mempermudah layanan, Kalog nyediakake los-los pergudangan sing nantinya disewa karo pihak ketiga (perusahaan jasa ekspedisi pengiriman barang). Liyane iku, Kalog juga menyediakan fasilitas antarmoda.

Layanan sepurBesut

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Fokus Indosiar: Wisata Kota Kampung Bandan". Diarsip saka sing asli ing 2014-12-26. Dibukak ing 2014-12-26. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. Kompas: Ini Jadwal Keberangkatan Angkutan Sepeda Motor Gratis