Sepur Mataram

Sepur Mataram (Hanacaraka: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦩꦠꦫꦩ꧀, Sepur Mataram) minangka layanan sepur kelas panumpang eksekutif lan ekonomi premium sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Pasar Senen-Sala lan kosok balene. Sepur sepur kang wiwit operasi tanggal 15 Juni 2017, kesah 507 km.

Sepur Mataram
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VI Yogyakarta
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina700-900 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSala Balapan-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan570 km
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur135-136
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA135-136
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Jeneng "Mataram" dijupuk seka Kesultanan Mataram, kesultanan ning Pulo Jawa sing pernah ana pas abad ke-17.

Data teknisBesut

Rute Sala BalapanPasar Senen pp.
Lokomotif CC 201, CC 203, CC 206
Tata rangkening sepur
Per 7 Agustus 2020
4 sepur ekonomi premium (K3 2018 SLO) + 1 sepur dahar (M1 2018 SLO) + 4 sepur eksekutif (K1 2018/2019 SLO) + 1 sepur pambangkit (P SLO)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Wektu tempuh rata-rata kurang luwih 9 jam

Jadwal lakuBesut

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Mataram per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 135 Mataram
(Sala Balapan–Pasar Senen)
Sepur 136 Mataram
(Pasar Senen–Sala Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sala Balapan - 08.50 Pasar Senen - 21.10
Klaten 09.15 09.18 Jatibarang 23.33 23.35
Yogyakarta 09.43 09.47 Cirebon 00.04 00.11
Kuthaarja 10.36 10.39 Purwakerta 02.07 02.15
Kebumen 10.56 10.58 Kroya 02.40 02.43
Gombong 11.29 11.31 Kutowinangun 03.33 03.35
Kroya 12.10 12.15 Kuthaarja 03.52 03.55
Purwakerta 12.25 12.31 Yogyakarta 04.45 04.50
Bumiayu 13.14 13.15 Klaten 05.14 05.16
Cirebon 14.30 14.38 Sala Balapan 05.42 -
Jatibarang 15.08 15.10
Haurgeulis 15.58 16.10
Bekasi 17.06 17.08
Jatinegara 17.25 17.27
Pasar Senen 17.38 -