Setatsiyun Bumiayu

Setatsiyun Bumiayu (BMA) mrupakan setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Dukuhturi, Bumiayu, Brebes. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +236,45 m iki klebu ning njero Daerah Operasi V Purwakerta.

Stasiun Bumiayu

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BMA.png
  • Singkatan: BMA
  • Nomor: 2104
Stasiun Bumiayu 2019.jpg
Setatsiyun Bumiayu, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBrebes
KecamatanBumiayu
DésaDukuhturi
AlamatJalan Stasiun Bumiayu
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunII[1]
PunggelanBMA
Nomer setasiun2104
Dhuwuring stasiun+236,45 m
Kilometerkm 312+560 lintas Jakarta-Cikampek-Cirebon Prujakan-Prupuk-Purwakerta-Kroya
LayananGajayana Tambahan, Taksaka Tambahan (jadwal wengi arah Yogyakarta), Purwajaya, Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Bangunkarta (arah Jombang), Mataram (arah Jakarta), Gajahwong (arah Jakarta), Fajar Utama YK, Sawunggalih, Kamandaka, Joglosemarkerto, Jayakarta (arah Surabaya), Jaka Tingkir, dan Kutojaya Lor
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada cukup dhuwur; ora ana peron ing watara jalur 2 lan 3)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Awale, setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 2 mrupakan sepur lurus ditambah telu sepur badug (loro ing sisi wetan lan siji ing sisi kulon setatsiyun). Wiwit pengoperasian utuh jalur ganda sing hubungkake KretekPrupuk per 1 Desember 2011,[2] karo segmen parsial 10 Oktober 2011 ning segmen Bumiayu–Prupuk, jumlah jalure tambah dadi papat. Jalur 2 rada digeser lan didadikake minangka sepur lurus kanggo arah Kroya mawon, jalur 3 uga rada digeser lan didadikake minangka sepur lurus mung kanggo arah Prupuk, lan jalur 4 ditambahkake ning sisi lor emplasemen setatsiyun minangka sepur belok anyar. Sepur badug iki ana loro ing sisi kulon (nyambung ning jalur 1 lan 4) lan siji ing sisi wetan (nyawang seka jalur 1).

Sekitar 1 km ning arah wetan seka setatsiyun iki wonten Jembatan Sakalibel sing nduwe dawa 280 meter.[3] Jembatan iki mrupakan jembatan sepur paling dawa ing Daop 5 Purwakerta.

Layanan sepurBesut

Kelas eksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ekonomi premiumBesut

Kelas ekonomi plusBesut

Jaka Tingkir, menyang Jakarta liwat Cirebon lan menyang Sala liwat Purwakerta-Yogyakarta

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Jalur ganda KA Purwokerto-Prupuk pangkas 15 menit perjalanan – BanyumasNews.com" (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-08-08.
  3. "Pengoperasian Jalur Ganda Prupuk-Bumiayu Molor". Tribun Jateng (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-08-08.