Setatsiyun Lempuyangan

setatsiyun sepur ing Indonésia
(Kaelih saka Stasiun Lempuyangan)

Koordhinat: 7°47′25″S 110°22′32″E / 7.790198900000001°S 110.3754443°E / -7.790198900000001; 110.3754443

Setatsiyun Lempuyangan (kodhe: LPN, +114 m dpl) iku setatsiyun sepur sing dumunung ing Kutha Ngayogyakarta, leté watara 1 km ing sisih wétan setatsiyun utama ing kutha iki, yaiku Stasiun Yogyakarta (Setatsiyun Tugu). Setatsiyun sing diadegaké tanggal 2 Maret 1872 iki nglayani kabèh sepur ékonomi sing ngliwati Yogyakarta. Setatsiyun Lempuyangan kanthi ril sing mujur saka kulon mangétan minangka tapel wates antara Kacamatan Gondokusuman ing sisih lor lan Danurejan ing sisih kidul. Ing sacedhaké setatsiyun iki dumunung Balai Yasa Pengok, yaiku dipo utawa bèngkèl sepur sing gedhé dhéwé ing Pulo Jawa.

Setatsiyun Lempuyangan
Setatsiyun sadurungé:
Stasiun Yogyakarta
Jalur sepur Kutoarjo-Purwosari Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Maguwo