Setatsiyun Brumbung

setatsiyun sepur ing Indonésia

Setatsiyun Brumbung (BBG) mrupakan setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Kembangarum, Mranggen, Demak; terletak ning kadhuwuran +16 meter; klebu ning njeroDaerah Operasi IV Semarang sarta mrupakan siji-sijine setatsiyun sepur sing isih aktif lan nglayani panumpang ing Kabupaten Demak. Letak setatsiyun iki cukup strategis amarga ora adoh seka dalan raya Semarang-Purwodadi. Ning sebelah wetan setatsiyun iki wonten Pasar Ganefo.

Stasiun Brumbung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BBG.png
  • Singkatan: BBG
  • Nomor: 2604
Stasiun Brumbung 2020.jpg
Bangunan utama Setatsiyun Brumbung, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènDemak
KecamatanMranggen
DésaKembangarum
Kodhe pos59567
Sujarah
Bukak10 Agustus 1867
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunII[1]
PunggelanBBG
Nomer setasiun2604
Dhuwuring stasiun+16 m
Kilometer
LayananJoglosemarkerto, Kedung Sepur, angkutan Semen Dynamix, lan layanan persilangan utawa persusulan antarsepur
LoketSistem tiket daring
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur7
  • Emplasemen kidul: 3 (jalur 2 sepur lurus)
  • Emplasemen lor: 4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3
  • Emplasemen kidul: siji peron sisi sing rada cendhak
  • Emplasemen loro: siji peron sisi sarta siji peron pulo ing watara jalur 3 lan 4 sing pada-pada rada dhuwur
Jinis pasinyalanMekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis karo modifikasi sinyal muka jinis elektrik (ngasi 2010) Elektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02 (2010-saiki)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki mrupakan setatsiyun sing wonten ing jalur sepur pertama ing Indonesia watara Setatsiyun Samarang NIS karo Setatsiyun Tanggung.

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Alastuwa
Jalur sepur Tegal-Brumbung Setatsiyun sabanjuré:
---
Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Alastuwa
Jalur sepur Samarang-Tangoeng (NIS) Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Tangoeng
Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Tanggung
segitiga Brumbung-Gundih-Gambringan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Tegawanu
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.