Jalur sepur Tegal-Brumbung

jalur sepur ing Indonésia

Jalur sepur Tegal–Brumbung yaiku jalur sepur aktif sing hubungake Setatsiyun Tegal karo Setatsiyun Brumbung adohe kurang luwih 160 kilometer liwat Setatsiyun Semarang Poncol lan Setatsiyun Semarang Tawang. Jalur iki mrupakan bagian seka jalur lor sepur ing Pulo Jawa sing saiki uwis dadi jalur ganda lan sak kabehane klebu ning njero Daerah Operasi IV Semarang. Jalur iki klebu jalur sing pemandangane paling beragam, mulai seka persawahan, tengah kutha, alas jati, ngasi pemandangan pinggir segara ing petak watara Pekalongan-Semarang.

Jalur kereta api Tegal–Brumbung
Spoorlijn bij Weleri, Bestanddeelnr 1759.jpg
Sinyal mekanik arah Weleri
Surasa
GolonganJalur lintas utama
PranataJalur sepur ril abot
DrajadBeroperasi
Tasiyun terminusTegal
Brumbung
Palakon
Dibukak1867-1897
PanduwéDitjen KA, Kemenhub RI
PalakuPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon60 s.d. 100 km/jam
Peta Rute

Cithakan:TG-BBG

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas EksekutifBesut

Kelas CampuranBesut

Kelas Ekonomi PremiumBesut

Kelas Ekonomi PlusBesut

Kelas EkonomiBesut

Lokal/KomuterBesut

BarangBesut

Pratuduh rujukanBesut