Sepur Argo Bromo Anggrek

Sepur Argo Bromo Anggrek minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Gambir-Surabaya lan kosok balene. Sepur sepur kang wiwit operasi tanggal 24 September 1998, kesah 720 km udakara 8 jam.

Sepur Argo Bromo Anggrek
Kereta api Argo Bromo Anggrek TB.jpg
Sepur Argo Bromo Anggrek nglintas ning Tambun.
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluSuryajaya (1994-1995)
Argo Bromo (1995-awal 2000an)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.900 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan720 km
Waktu parjalanan8 jam 42 menit (SBI-GMR)
8 jam 44 menit (SGU-SBI)
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur1-4
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi saged diputer lan direbahaké tekan 180°
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA1-4
Peta rute
Cithakan:JAKK-SBI-ML

Data teknisBesut

Rute Surabaya PasarturiGambir mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur bagasi (B) 1 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas Luxury (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

TarifBesut

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp270.000,00–Rp500.000,00 kanggo kelas eksekutif lan Rp700.000,00–Rp1.200.000,00 kanggo kelas luxury, gumantung jarak seng ditempuh panumpang, subkelas, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional. Liyane saka niku, berlaku pula tarif khusus dinggo kelas eksekutif sing isoh dipesen mulai rong jam sakderenge kamangkatan ing lintas ngisor niki.

Jadwal lakuBesut

Jadwal lakuning sepur Argo Bromo Anggrek (jadwal esuk) per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur Argo Bromo Anggrek
Sepur 1
(Surabaya Pasarturi–Gambir)
Sepur 2
(Gambir–Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 09.00 Gambir - 08.00
Bajanegara 10.15 10.17 Cirebon 10.33 10.38
Semarang Tawang 12.23 12.28 Pekalongan 12.07 12.09
Pekalongan 13.32 13.34 Semarang Tawang 13.13 13.18
Cirebon 15.04 15.09 Bajanegara 15.24 15.26
Gambir 17.44 - Surabaya Pasarturi 16.42 -

Jadwal lakuning sepur Argo Bromo Anggrek (jadwal wengi) per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur Argo Bromo Anggrek
Sepur 3
(Surabaya Pasarturi–Gambir)
Sepur 4
(Gambir–Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 20.35 Gambir - 20.30
Bajanegara 21.50 21.52 Cirebon 23.03 23.08
Semarang Tawang 23.58 00.03 Pekalongan 00.37 00.39
Pekalongan 01.07 01.09 Semarang Tawang 01.43 01.48
Cirebon 02.39 02.44 Bajanegara 03.54 03.56
Gambir 05.19 - Surabaya Pasarturi 05.12 -