Sepur Fajar/Senja Utama Sala

Sepur Fajar/Senja Utama Sala inggih punika layanan sepur kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) ing Tanah Jawi kanthi jurusan Jakarta-Sala. Layanan sepur sing wektu kamangkatane esok seka Jakarta disebut Fajar Utama Sala, sedangken layanan sepur sing wektu kamangkatane wengi seka Sala disebut Senja Utama Sala.

Sepur Senja lan Fajar Utama Sala
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VI Yogyakarta
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSala Balapan-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan570 km
Waktu parjalanan±8 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur133-134
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Ekonomi Premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep arah ngarep lan 40 kursi madep arah mburi (ekonomi premium)
    kursi saged direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo klas eksekutif)
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional65 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA133-134
Peta rute
Cithakan:SLO-YK-JAKK

Sepur sing pertama kali dioperasikake tanggal 14 Oktober 1978 niki, awale nglayani kelas bisnis mawon. Tapi, wiwit 2016, sepur iki mulai nglayani kelas eksekutif.

Mulai 21 Mei 2018, sepur iki beroperasi nggunakake rangkaian sepur waja nirteyeng gaean PT INKA kanggo layanan kelas eksekutif lan ekonomi premium.

Data teknisBesut

Rute Sala BalapanPasar Senen pp.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur bagasi (B) 1 2 3 4 Sepur dahar (M1) 1 2 3 4 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

TarifBesut

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp215.000,00–Rp350.000,00 kanggo kelas ekonomi premium lan Rp300.000,00–Rp500.000,00 kanggo kelas eksekutif tergantung jarak sing tempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal lelampahanBesut

Ing ngisor niki jadwal sepur Fajar/Senja Utama Sala per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 133 Senja Utama Sala
(Sala Balapan–Pasar Senen)
KA 134 Fajar Utama Sala
(Pasar Senen–Sala Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Tiba Mangkat
Sala Balapan - 18.10 Pasar Senen - 05.55
Klaten 18.33 18.36 Haurgeulis 07.47 07.49
Yogyakarta 18.58 19.04 Jatibarang 08.22 08.24
Kuthaarja 19.55 19.58 Cirebon 08.54 09.02
Kutowinangun 20.15 20.17 Purwakerta 10.57 11.05
Karanganyar 20.36 20.39 Kroya 11.29 11.32
Sumpiuh 21.00 21.03 Kutowinangun 12.17 12.19
Kroya 21.15 21.18 Kuthaarja 12.35 12.40
Purwakerta 21.43 21.53 Yogyakarta 13.29 13.34
Cirebon 23.52 23.58 Sala Balapan 14.25 -
Bekasi 02.28 02.30
Jatinegara 02.47 02.49
Pasar Senen 03.09 -