Setatsiyun Lamongan


Setatsiyun Lamongan (LMG) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Sidokumpul, Lamongan, Lamongan ; ing dhuwur +2 meter; kalebet ing Daerah Operasi VIII Surabaya; lan minangka setatsiyun aktif paling wetan ing Kabupaten Lamongan . Setatsiyun iki minangka setatsiyun terminus kanggo Sepur Komuter Sulam.

Stasiun Lamongan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LMG.png
  • Singkatan: LMG
  • Nomor: 4413
Sta-LMG 03-2015.JPG
Bangunan utama Stasiun Lamongan, 2015
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènLamongan
KecamatanLamongan
KelurahanSidokumpul
AlamatDl. Panglima Sudirman 27/Raya Gresik-Babat
Koordinat7°06′45″S 112°25′13″E / 7.1125222°S 112.4201639°E / -7.1125222; 112.4201639Koordhinat: 7°06′45″S 112°25′13″E / 7.1125222°S 112.4201639°E / -7.1125222; 112.4201639
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunI[1]
PunggelanLMG
Nomer setasiun4413
Dhuwuring stasiun+2 m
Kilometerkm 188+574 lintas Gundih-Gambringan-Bojonegoro-Surabaya Pasarturi
LayananSembrani, Jayabaya, Harina, Gumarang, Dharmawangsa, Sancaka Utara, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, Komuter Sulam, lan Ekonomi Lokal Bojonegoro
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing rada dhuwur lan saya nduwur ning keloro ujunge sarta loro peron pulo sing rada dhuwur; ora ana peron ing watara jalur 2 lan 3)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Biyen, ing sisih kulon setatsiyun iki, sadurunge Setatsiyun Surabayan, ana Setatsiyun Kruwul sing saiki wis ora aktif lan bangunane wis ora katon maneh. Kangge, pisanan ing sisih wétan setatsiyun iki, sadurunge Setatsiyun Kursi, ana Halte Deket lan Setatsiyun Pandanan sing uga duwe nasib sing padha. [2] Sepur penumpang mung sing liwat langsung / ora mandheg ing setatsiyun iki yaiku Argo Bromo Anggrek.

PapanBesut

Setatsiyun Lamongan duwe patang jalur sepur. Wiwitane, baris 2 yaiku garis lurus. Sawise trek dobel ing babagan Babat - Kandangan dioperasikake kanthi resmi wiwit wiwitan Mei 2014 [3], baris 2 mung digunakake minangka garis lurus kanggo arah Surabaya, dene garis 3 digunakake minangka garis lurus anyar kanggo arah kasebut saking Semarang . Sistem sinyal sing digunakake yaiku sistem sinyal mekanik kanthi modifikasi sithik arupa piranti sinyal advance jinis listrik, nanging wiwit operasi garis dobel digawe, sistem sinyal kasebut wis diganti kanthi sinyal listrik.

Ing pungkasan taun 2019, peron setatsiyun kasebut ditambah uga kanopi anyar ditambahake kanggo ndhukung layanan kereta penumpang sing dawa.

Jadwal sepurBesut

Iki jadwal sepur ana Setatsiyun Lamongan per 4 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
256 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 00.46 00.49
128 Gumarang Eksekutif & Bisnis 02.06 02.09
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 03.01 03.04
78 Sembrani Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 03.54 03.56
267 Maharani Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Premium 06.34 06.37
125/124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.27 07.30
163F/166F/167F Sancaka Utara Gambringan (GBN) bersambung Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Bisnis 11.21 11.24
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Plus 12.00 12.03
269F Semarang Poncol (SMC) 13.54 13.57
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.54 14.57
268 Maharani Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 15.41 15.44
127 Gumarang Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 16.29 16.32
123/126 Harina Cikampek (CKP) bersambung Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.14 18.17
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 18.57 19.00
77 Sembrani Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 19.28 19.30
255 Kertajaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 21.40 21.43
129 Dharmawangsa Eksekutif & Ekonomi 23.09 23.12
168F/165F/164F Sancaka Utara Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 23.26 23.29
  • Sepur Tambahan
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
10141 Gumarang Tambahan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 17.34 17.37
Ekonomi Lokal
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Cepu Menyang Surabaya
395 10.22 10.24 396 06.31 06.34
397 19.45 19.47 398 15.30 15.32
Menyang Bojonegoro Menyang Surabaya-Sidoarjo
404/405 12.17 12.19 406/407 15.57 15.59
Komuter
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Lamongan Menyang Surabaya
631 05.30 - 632 - 06.10
633 19.10 634 19.25

GambarBesut

ParipustakaBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Surabayan
Jalur sepur Gambringan-Surabaya Pasarturi Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Duduk
  1. PT. Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.
  2. Officieele Reisgids der Spoor en Tramwegen en Aansluitende Automobieldiensten op Java en Madoera. Staatsspoor en Tramwegen Particuliere Spoor en Tramweg-Maatschappijen. 1931. pp. 168–171.
  3. "Rel Ganda Tersambung, Bulan Depan Kereta Ditambah". Tempo.co. 2014-05-09. Dibukak ing 2020-04-19. |first= missing |last= (pitulung)