Setatsiyun Indro


Stasiun Indro (IDO) yaiku stasiun sepur kelas I sing dununge ing Sidorukun, Gresik, Gresik ; ing dhuwur +8 meter; kalebet ing Kawasan Operasi VIII Surabaya . Sanajan stasiun iki diarani "Indro", kanthi administratif ora dununge ing Indro, Kebomas, Gresik, nanging 2 km sisih lor desa kasebut. Stasiun iki duwe enem jalur sepur, nanging mung jalur 1-4 sing isih aktif saiki. Stasiun iki minangka stasiun terminus kanggo lelungan sepur komuter ing rute Sidoarjo - Indro .

Stasiun Indro

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun IDO.png
  • Singkatan: IDO
  • Nomor: 4359
StasiunIndroGresik.jpg
Bangunan utama Stasiun Indro pada Februari 2021
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènGresik
KecamatanGresik
KelurahanSidorukun
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunI[1]
PunggelanIDO
Nomer setasiun4359
Dhuwuring stasiun+8 m
Kilometerkm 9+720 lintas Kandangan-Gresik
LayananKomuter Sidoarjo-Indro
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur6:
  • jalur 1: sepur lurus dari dan ke Pabrik Petrokimia dan Semen Gresik
  • jalur 2: sepur lurus dari dan ke arah Kandangan
  • jalur 3: sepur lurus dari dan ke arah Gresik
Kathahing peronSatu peron sisi yang agak rendah
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Ing sisih lor Stasiun Indro ana ril sepur ing Pabrik Semen Gresik lan PT Petrokimia sing diwiwiti saka baris 1. Uga ana jalur cabang menyang Stasiun Gresik sing diwiwiti saka garis 3, kanthi garis terus ngubengi Kota Gresik nganti tekan garis utama ing Stasiun Sumari . Nanging, kabeh jalur cabang kasebut saiki ora digunakake.


Rute menyang Pabrik Semen Gresik ora digunakake maneh amarga pindah pabrik menyang Tuban lan kadaluwarsa kontrak karo PT KAI ing taun 2010. [2] Dene, rute menyang tanduran petrokimia ora nate digunakake. Rute sing ngubengi kutha Gresik wis suwe wis tiwas wiwit taun 1980an lan meh ora bisa nglacak. Kajaba iku, jalur sing mlebu Stasiun Gresik ing sekitar Pelabuhan Gresik uga dipateni ing wulan Oktober 1975. Ndhuwur rute iki, isih akeh bangunan omah kanggo warga, nanging ing rute iki isih akeh jejak lan tandha sing isih bisa dideleng ing sisih wetan Jalan Harun Tohir .

Tanggal 9 September 2016, Stasiun Indro diaktifake maneh kanggo ngladeni keberangkatan kereta api kontainer. [3] Nanging, operasi sepur wis mandheg wiwit April 2017 amarga tunggakan sing ora dibayar dening manajer layanan transportasi kontainer menyang PT KAI. [4]

Kanggo mangsuli kabutuhan mobilitas para pekerja lan warga ing sekitar wilayah industri Gresik, Stasiun Indro wis bali ngladeni para penumpang sawise operasi komuter menyang Sidoarjo tanggal 10 Februari 2021.

ParipustakaBesut

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.
  2. "Lama Terbengkalai, Stasiun Indro di Gresik Kembali Difungsikan - Kompas.com". KOMPAS (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-04-11.
  3. Widayati, Rully (2016-09-09). "KAI Daop 8 Surabaya Hidupkan Lagi Stasiun Indro Gresik". Tempo (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-09-07.
  4. "Banyak Tunggakan, Stasiun Stop Operasi". Jawa Pos. 2017-08-02.