Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Tuban

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Tuban iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Indonésia. Kutha Tuban iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.839,94 km².

Tuban
كَبُڤَتَينْ تُبَنْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Tuban.webp
Lambang
Sesanti: Tuban Bumi Wali
ꦠꦸꦧꦤ꧀ꦧꦸꦩꦶꦮꦭꦶ
Locator kabupaten tuban.png
Pernahé Tuban ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi12 November
Kutha krajanTuban
Pamaréntahan
 • BupatiFathul Huda
 • Wakil BupatiNoor Nahar Hussein
Laladan
 • Gunggung1,839.94 km2 (710.40 sq mi)
Cacah warga (Sènsun 2015)
 • Gunggung1.154.269
 • Pepadhet630/km2 (1,600/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa lan liya-liya
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam 98.74%
Kristen Protestan 0.61%
Katulik 0.48%
Buddha 0,03%
0.48%
Hindu 0.11%
Kong Hu Cu 0.01%[1]
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 356
Plat montorS
Situs wèbwww.tubankab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

PamaréntahanBesut

kabupatèn Tuban katata sajeroning 42 kacamatan, 166 kalurahan lan 548 désa. Wiwit 2002, Kabupaten Tuban kabagi dadi 42 kecamatan, 548 désa, 166 kalurahan lan 31 pulo. Nganti taun 2002, tepaté ing taun 1996, Kabupaten Tuban (nalika kuwi Distrik Tingkat II Kabupaten Tuban) kapérang dadi 2 kutha administratif, 5 bupati, 32 kecamatan, 10 wakil kecamatan, 506 desa, 144 kalurahan, lan 31 pulo. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bancar
  2. Bangilan
  3. Jatiraga
  4. Jenu
  5. Kenduruan
  6. Kerek
  7. Merakurak
  8. Montong
  9. Palang
  10. Parengan
  11. Plumpang
  12. Rengel
  13. Semanding
  14. Senori
  15. Singgahan
  16. Soko
  17. Tambakboyo
  18. Tuban
  19. Widang
  20. Grabagan

Kecamatan ing Kabupaten Tuban sing diasilake wiwit taun 1978 yaiku:

  1. Kecamatan Tempureja (divisi saka Kecamatan Jenu) ing taun 1978
  2. Kecamatan Lemahreja (perluasan saka Kecamatan Bangilan) ing taun 1978
  3. Kecamatan Jatiraga Kutha (penggabungan sebagian saka Kecamatan Jatiraga Wetan, Kecamatan Jatiraga Kidul, Kecamatan Jatiraga Kulon, lan Kecamatan Jatiraga Lor) ing taun 1978
  4. Kecamatan Jatiraga Tengah / Jatiraga Pusat (penggabungan sebagian saka Kecamatan Jatiraga Kidul lan Kecamatan Jatiraga Kulon) ing taun 1981
  5. Kecamayan Tuban Lor (penggabungan sebagean Kecamatan Tuban Tengah / Tuban Pusat, Kecamatan Tuban Kutha, Kecamatan Tuban Kulon, lan Kecamatan Tuban Wetan / Tamansari) ing taun 1984
  6. Kecamatan Tuban Kidul (penggabungan sebagian Kecamatan Tuban Kulon, Kecamatan Tuban Kutha, lan Kecamatan Tuban Tengah / Tuban) ing taun 1984
  7. Kecamatan Pelayangan (divisi saka Kecamatan Widang) ing taun 1988
  8. Kecamatan Karangsari (divisi saka Kecamatan Palang) ing taun 1988
  9. Kecamatan Ranggamulya (divisi saka Kecamatan Jenu) ing taun 1988
  10. Kecamatan Pucukreja (penggabungan sebagian saka Kecamatan Tuban Kidul, Kecamatan Tuban Kutha, lan Kecamatan Tuban Kulon) ing taun 1992 (PP RI nomer 47/1992)
  11. Kecamatan Bangilan Barat / Bangilan Kulon (penggabungan sebagian saka Kecamatan Bangilan lan Kecamatan Lemahreja) ing taun 2001
  12. Kecamatan Tanjungreja (penggabungan sebagian saka Kecamatan Senori, Kecamatan Singgahan, dan Kecamatan Bangilan) ing taun 2001
  13. Kecamatan Matara (divisi saka Kecamatan Parengan) ing taun 2001
  14. Kecamatan Budireja (divisi saka Kecamatan Parengan) ing taun 2001
  15. Kecamatan Rengel Wetan (divisi saka Kecamatan Rengel) ing taun 2001
  16. Kecamatan Sengkaling (divisi saka Kecamatan Widang) ing taun 2001
  17. Kecamatan Hantara (divisi saka Kecamatan Palang lan Kecamatan Plumpang) ing taun 2001

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut