Setatsiyun Manggarai

(Kaelih saka Stasiun Manggarai)

Setatsiyun Manggarai (MRI), iku stasiun sepur gedhé ing Jakarta, Indonésia kang dumunung ing Manggarai, Jakarta Kidul. Setatsiyun iki duwé jalur amèh padha akèhé karo stasiun Jakarta Kota. Setatsiyun iki mligi mung nglayani sepur ékonomi komuter tujuwan Bogor, Tanah Abang, lan Bekasi. Ing wayah soré ana sepur tujuwan Nambo lan sepur Tanah Abang Ekspres koridor Bogor-Tanah Abang parkir ing setatsiyun iki sadurungé mlebu dipo Bukit Duri.

Stasiun Manggarai
  • Nomor: 0440
Manggarai sta 100210-0803.jpg
Stasiun Manggarai, 2010
Letak
PropinsiDKI Jakarta
KuthaJakarta Selatan
KecamatanTebet
KelurahanManggarai
AlamatDl. Manggarai Utara 1
Sujarah
Bukak1 Mei 1918
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiun[1]
Nomer setasiun0440
Dhuwuring stasiun±13 m
Kilometer
LayananKRL Commuter Line lan KRL Bandara Soetta
Fasilitas
Kathahing jalur9
  • jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Jakarta Kota lan seka arah Jatinegara
  • jalur 4: sepur lurus jalur ganda arah Jatinegara lan seka arah Jakarta Kota
  • jalur 5: sepur lurus arah Tanah Abang lan arah Depo KRL Bukit Duri
  • jalur 6: sepur lurus arah Bogor
Kathahing peron5 (siji peron sisi lan loro peron cendhak sing ana tangga ing jalur 1,2, lan 3 sarta loro peron dhuwur ing watara jalur 3 lan 4 sarta 5 lan 6)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Kyosan K5B
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Suasana di peron Stasiun Manggarai.

Fasilitas liyaBesut

 
Pembangunan Stasiun Manggarai watara taun 1910-an.

Setatsiyun Manggarai sisan duwé fungsi minangka dipo panyimpenan sepur-sepur grdhé. Akèh sepur kelas èksekutif lan bisnis diparkir ing setatsiyun iki lan sabanjuré bakal tumuju menyang menuju ke stasiun Gambir utawa Jakarta Kota. Jalur sepur saka Papan Anggegana Soekarno-Hatta kang isih ana sajeroning perencanaan uga dijadwalaké bakal mandheg ing setatsiyun iki.

Ing sisihé dipo lan setatsiyun Manggarai iki ana Balai Yasa Manggarai, kang awujud bèngkèl kanggo ngrawat rutin lan ndandani kréta-kréta penumpang.

Setatsiyun sebelumnya:
Stasiun Mampang
Jalur KA Tanahabang-Manggarai Setatsiyun berikutnya:
---
Setatsiyun sebelumnya:
Stasiun Cikini
Jalur KA Jakarta Kota-Manggarai Setatsiyun berikutnya:
---
Setatsiyun sebelumnya:
---
Jalur KA Manggarai-Padalarang Setatsiyun berikutnya:
Stasiun Tebet
Setatsiyun sebelumnya:
---
Jalur KA Manggarai-Jatinegara Setatsiyun berikutnya:
Stasiun Jatinegara


  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.