Setatsiyun Wates

Setatsiyun Wates (WT) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Wates, Wates, Kulon Progo; klebu ning njero Daerah Operasi VI Yogyakarta. Setatsiyun sing ana ning kadhuwuran +18 meter iki mrupakan siji-sijine setatsiyun sepur sing nglayani munggah mudhun panumpang ing Kabupaten Kulon Progo. Letak setatsiyun iki sangat strategis amarga cedhak karo Alun-alun Wates.

Stasiun Wates

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WT.png
  • Singkatan: WT
  • Nomor: 3008
Stasiun Wates 2020.jpg
Tampak ngarep Setatsiyun Wates, 2020
Letak
Dhaérah IstiméwaYogyakarta
KabupatènKulon Progo
KapanewonWates
KelurahanWates
AlamatJalan Sepur
Koordinat7°51′34″S 110°09′28″E / 7.859444°S 110.1578933°E / -7.859444; 110.1578933Koordhinat: 7°51′34″S 110°09′28″E / 7.859444°S 110.1578933°E / -7.859444; 110.1578933
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunI[1]
PunggelanWT
Nomer setasiun3008
Dhuwuring stasiun+18 m
Kilometerkm 514+488 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananSingasari, Gaya Baru Malam Selatan, Bogowonto, Gajahwong, Fajar/Senja Utama YK, Lodaya, Joglosemarkerto, Logawa, Jaka Tingkir, Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), Bengawan, Progo, KA Bandara YIA, lan Prambanan Ekspres (Prameks)
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada rada dhuwur, nanging ora ana peron ing watara jalur 1 karo jalur 2)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi plusBesut

Jaka Tingkir, menyang Jakarta liwat Purwokerto-Cirebon lan menyang Sala

Kelas ekonomiBesut

Sepur bandaraBesut

Sepur Bandara YIA, menyang Wojo-Kebumen lan menyang Yogyakarta

KomuterBesut

Prambanan Ekspres (Prameks), menyang Kuthaarja lan menyang Yogyakarta

Papasan lan persusulanBesut

Sepur Bandara YIA menyang Wojo (Sepur 525F) disusul Sepur Senja Utama Sala menyang Jakarta (Sepur 133) sing nglintas langsung

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.