Kabupatèn Kulon Praga

kabupatèn ing provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia
Aksara Latin
     

Kabupatèn Kulon Praga (Jawa: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦏꦸꦭꦺꦴꦤ꧀ꦥꦿꦒ) iku kabupatèn ing Daérah Istiméwa Yogyakarta, pernahé ing sisih kulon DIY, kutha Wates iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Girimulya, Galur, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 586,27 km².

Kulon Praga
Kabupatèn
Official seal of Kulon Praga
Lambang
Sesanti: Binangun
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846
NagaraIndonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
Gabung15 Oktober 1951[1]
Kutha krajanWates
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung586,27 km2 (226,36 sq mi)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung404.155
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos55000
Kodhe laladan+62 274
Plat montorAB
Situs wèbwww.kulonprogokab.go.id

GéografiBesut

Letak geografis Kabupatèn Kulon Praga papan antawis 007°38'42" - 007°59'3" lintang kidul lan 110°01'37" -110°16'26" bujur wetan. Kabupatèn Kulon Praga kalebu salah siji saka gangsal daerah otonom ing DIY ingkang kaletak paling kulon,[2] kanthi bates wilayah :

- Kulon : Kabupatèn Purworejo, Provinsi Jawa Tengah

- Wétan : Kabupatèn Sléman lan Bantul, Pemerintah Daerah D.I.Yogyakarta

- Lor : Kabupatèn Magelang, Provinsi Jawa Tengah

- Kidul : Samudera Hindia

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Kulon Praga katata sajeroning 12 kacamatan, 87 désa, 1 kalurahan, lan 917 padukuhan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Kulon Praga yaiku:

RéferènsiBesut

  1. Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta
  2. Dinas PU, Admin. "Gambaran Geografi dan Administratif Wilayah" (PDF). Dibukak ing 2021-10-11.

Pranala njabaBesut