Setatsiyun Palur

Setatsiyun Palur (PL) yaiku setatsiyun sepur kelas III/cilik sing terletak ing Dagen, Jaten, Karanganyar; ning kadhuwuran +93 meter; klebu ning Daerah Operasi VI Yogyakarta. Senajan dijenengi "Palur", setatsiyun iki ora ning wilayah Palur, Mojolaban, Sukoharjo; nanging ning lor wilayah kasebut. Setatsiyun iki gampang dijangkau amarga berjarak sekitar 100 meter ning arah wetan laut seka Dalan Raya Karanganyar lan uga ora adoh seka dalan raya nasional sing nghubungake Sala lan Surabaya.

Stasiun Palur

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PL.png
  • Singkatan: PL
  • Nomor: 4001
Stasiun Palur 2019.jpg
Bangunan anyar Setatsiyun Palur, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènKaranganyar
KecamatanJaten
DésaDagen
Kodhe pos57764
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunIII/cilik[1]
PunggelanPL
Nomer setasiun4001
Dhuwuring stasiun+93 m
Kilometerkm 256+484 lintas Surabaya Kota-Kertasana-Madiun-Sala Balapan
LayananMung kanggo persusulan antarsepur.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cukup dhuwur lan loro peron pulo sing dhuwur; ora ana peron pulo ing watara jalur 2 lan 3)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Sakniki, ora ana sepur sing mandheg ing setatsiyun iki kajaba yen ana persusulan antarsepur.

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Sala Jebres
Jalur sepur Sala Balapan-Kertasana Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Kemiri
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.