Tuduhaké menu pokok

Serangan Umum 1 Maret 1949 ya iku kadadéan paperangan ing tanggal tanggal 1 Maret 1949 ing kutha Yogyakarta kanthi gedhen-gedhenan.Peperangan kan dirancang lan di siapake déning jajaran paling dhuwur ing wewengkon Divisi III/GM III uga dibiyantu déning pimpinan pamaréntah sipil adidasar instruksi ska Panglima Besar Sudirman.

Serangan Umum 1 Maret 1949
Péranganing Perang Kemerdekaan Indonésia
Titimangsa1 Maret 1949
PernahYogyakarta
Asil
  • Kemenangan strategis Indonésia
  • Kemenangan taktis Nèderlan
Péhak kang perang
 Indonésia  Nèderlan
Manggala saha wadana
Jendral Soedirman
Kolonel A.H Nasution
Letkol Soeharto
Van Mook
Louis Joseph Maria Beel
Daya
- -
Kurban
300 prajurit lan 53 anggota pulisi palastra. 6 palastra ing antarané 3 wadyabalaa saka pulisi, uga 14 luka-luka.
Rakyat kang palastra ana ing paperanga ora bisa kaitung cacahé

Pranala njabaBesut