Tuduhaké menu pokok
Serena Williams
Serena Williams July 2008.jpg
Williams sajeroning Tim tenis donya taun 2008
Negara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Papan pedunungan Palm Beach Gardens, Florida, AS
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 150 lb (68 kg)
Karir profesional 1995–
Tangan tengen; rong tangan backhand
Gunggung hadiah
sadawaing karir
US$24.205.248
Tunggal
Menang-kalah 424–92 (82,7%)
Gelar 33
Peringkat paling dhuwur No. 1 (8 Juli 2002)
Asil Grand Slam (9 gelar)
Australia Terbuka {{{AustralianOpenresult}}}
Perancis Terbuka J (2002)
Wimbledon J (2002, 2003, 2009)
AS Terbuka J (1999, 2002, 2008)
Ganda
Menang-kalah 119–18 (87,3%)
Gelar 14
Peringkat paling dhuwur No. 5 (1 Oktober 1999)

Cathetan: Data per 6 Juli 2009.

Serena Jameka Williams (lair ing Saginaw, Michigan, Amérikah Sarékat, 26 Sèptèmber 1981; umur 37 taun) iku wong Afro-Amérika sing dadi petenis tunggal putri profésional donya, lan uga mantan petenis tunggal putri No. 1 donya versi Women's Tennis Association (WTA). Serena iku sadulur enom saka juara tenis putri donya uga ya iku Venus Williams. Petenis putri kulit ireng kanthi dedeg 175 cm iki manggon ing Palm Beach Gardens, Florida, Amérikah Sarékat.

Rèkor medali Olimpiade
Tenis Putri
Emas Olimpiade Sydney 2000 Ganda
Emas Olimpiade Beijing 2008 Ganda

Petenis putri Amérikah Sarékat iki lair ing Saginaw, Michigan, Amérikah Sarékat lan nyemplung ing jagad tenis pro wiwit September 1995. Serena ngraih peringkat siji donya kanggo sig sapisanan tanggal 8 Juli 2002.

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut