Tuduhaké menu pokok

Sianida ya iku senyawa kimia kang ngandhut kelompok siano C≡N, kanthi atom karbon terikat-tiga ke atom nitrogen.

Golongan CN bisa tinemu ing akèh senyawa. Ing antarané gas, padhet, lan cair. Tuladhané uyah, sapérangan kovalen. Sapérangan molekular, sapérangan ionik, lan uga polimerik. Senyawa kan bisa nguculake ion sianida CN sangat beracun

Pranala njabaBesut