Giri Sima

(Kaelih saka Sierra Leone)

Républik Giri Sima iku nagara ing Afrika Kulon, yaiku ing pasisir Samodra Atlantik. Negeri iki wewatesan karo Guinea ing sisih lor, Liberia ing kidul-wétan, lan Samodra Atlantik ing kidul-kulon.

Republic of Sierra Leone
Gendéraning Giri Sima
Gendéra
Aditamènging Giri Sima
Aditamèng
Cihnabrawit: Unity, Freedom, Justice
(Inggris: "Persatuan, Kabebasan, Keadilan")
Gunagita: High We Exalt Thee, Realm of the Free
Dunungpenering Giri Sima
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Freetown
JawatbasaInggris
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
0,2%
Population
• Pikira-kira 2006
6.017.643 (102)
• Cacahjiwa 2000
5.426.618
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$4,91 miliar (151)
• Saben wong
US$901 (170)
ArtacihnaLeone (MWK)
Kodhé bèl232
TLD internèt.sl

Pamérangan wewengkonBesut

Giri Sima kapérang dadi telung provinsi lan siji laladan (area) satingkat provinsi. Papat-papaté kapérang manè dadi 14 dhistrik.

Ing ngisor iki pratélan provinsi ing Giri Sima:

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut