Siérra Léoné

(Kaelih saka Sierra Leone)

Républik Sierra Leone iku nagara ing Afrika Kulon, ya iku ing pasisir Samudra Atlantik. Negeri iki wewatesan karo Guinea ing sisih lor, Liberia ing kidul-wétan, lan Samudra Atlantik ing kidul-kulon.

Republic of Sierra Leone
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Unity, Freedom, Justice
(Inggris: "Persatuan, Kabebasan, Keadilan")
Antem: High We Exalt Thee, Realm of the Free
Kutha krajan
lan paling gedhé
Freetown
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.017.643 (102)
 •  Cacah sirah 2000 5.426.618
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,91 miliar (151)
 •  Per kapita US$901 (170)
Valuta Leone (MWK)
Kodhé bèl 232
TLD Internèt .sl

Pamérangan wewengkonBesut

Sierra Leone kapérang dadi telung provinsi lan siji laladan (area) satingkat provinsi. Papat-papaté kapérang manè dadi 14 dhistrik.

Ing ngisor iki pratélan provinsi ing Sierra Leone:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut