Tuduhaké menu pokok

Républik Sierra Leone iku nagara ing Afrika Kulon, ya iku ing pasisir Samudra Atlantik. Negeri iki wewatesan karo Guinea ing sisih lor, Liberia ing kidul-wétan, lan Samudra Atlantik ing kidul-kulon.

Republic of Sierra Leone
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Unity, Freedom, Justice
(Inggris: "Persatuan, Kabebasan, Keadilan")
Antem: High We Exalt Thee, Realm of the Free
Kutha krajan
lan paling gedhé
Freetown
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.017.643 (102)
 •  Cacah sirah 2000 5.426.618
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,91 miliar (151)
 •  Per kapita US$901 (170)
Valuta Leone (MWK)
Kodhé bèl 232
TLD Internèt .sl

Pamérangan wewengkonBesut

Sierra Leone kapérang dadi telung provinsi lan siji laladan (area) satingkat provinsi. Papat-papaté kapérang manè dadi 14 dhistrik.

Ing ngisor iki pratélan provinsi ing Sierra Leone:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut