Libèria

(Kaelih saka Liberia)

Républik Liberia iku nagara ing pasisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéan perang sadulur kaping pidho, yaiku taun (19891996 lan 19992003) kang ndadèkaké atusan éwon sing ndunungi ngungsi saéngga ngrusak ékonomi Liberia.

Republic of Liberia
Gendéraning Liberia
Gendéra
Cihnabrawit: The love of liberty brought us here
(Inggris: "Tresna marang kabebasan bakal nggawa kita mréné")
Gunagita: All Hail, Liberia, Hail!
Dunungpenering Liberia
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Monrovia
JawatbasaInggris
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
13,5%
Population
• Pikira-kira 2005
3.482.211 (127)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$2,9 miliar (160)
• Saben wong
US$900 (178)
ArtacihnaDolar[1] (LRD)
Kodhé bèl231
TLD internèt.lr
^ (Dolar AS uga asring dipigunakaké)

ÉkonomiBesut

Artikel utama: Ékonomi Liberia

Ékonomi Liberia gumantung marang ekspor wiji wesi. Sadurungé taun 1990 Liberia uga ngekspor karèt. Perang sadulur kang suwé wis ngrusak nfrastruktur nagara, lan Liberia dadi gumantung banget marang bantuan manca nagara. Taun 2005 nagara iki ndarbèni tingkat pangangguran 85%, paling èlèk sadonya.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut