Tuduhaké menu pokok
Sigaran kupat
kanthi rusuk lan dhiagonal

Sigaran kupat (Indonésia: ''Belah ketupat'' Inggris: rhombus) iku wangun dhatar rong dhimènsi kang iwangun déning patang rusuk kang dawané padha, lan nduwèni rong pasang pojok dudu siku-siku kang sabenpojoké padha gedhéné karo pojok ing sangarepé.

Sigaran kupat bisa diwangun saka rong segitelu sama kaki idhèentik kang simètri ing dhasaré.

Rumus sigaran kupatBesut

KubenganBesut

 

JembarBesut

 

Pirsani informasi ngenani Sigaran kupat ing KamusWiki.