Silesia (Jerman Schlesien; Polen Śląsk; Ceko Slezsko; Basa Silesia Ślůnsk) iku tlatah ing Éropah Tengah utawa Éropah Wétan.

Peta Silesia. Abang ya iku wates nagara saiki iki. Kuning iku wates propinsi Silesia nalika jaman Kamaharajan Jerman kamangka biru iku wates tlatah iki sajaroning Kamaharajan Austria-Hongaria sadurungé Perang Pitung Taun ing 1763.

Tlatah iki saiki binagi antara Jerman, Polen lan Cékia.

Uga delengenBesut