Slasa lemu

Shrove Selasa minangka dina sadurunge Ash Wednesday (dina pertama dina Puasa ), sing diamati ing pirang-pirang negara Kristen kanthi melu ngakoni lan pangapurane, upacara pembakaran lontaran Minggu Suci taun kepungkur, ngrampungake kurban Prapaskah, uga mangan pancake lan manisan liyane. [1] [2]

Maslenitsa seniman Rusia Boris Kustodiev (1916)

Tembung Shrove punika wangun saka Inggris tembung shrive, kang tegese kanggo oleh ampun kanggo siji dosa kanthi cara Pangakon lan dilakoni tapa . Mula Shrove Selasa dijenengi miturut adat kebiasaan wong-wong Kristen supaya "nyusut" sadurunge wiwitan Pasa. [3]

Ing dina Selasa Shrove, akeh wong Kristen ngakoni dosane, minangka persiyapan kanggo nyilihake Puasa; sing digambarake yaiku pengakuan Lutheran Evangelis ing Greja Luther ( Helsinki, Finlandia)
Balapan pancake ing Olney, Buckinghamshire, 2009

ReferensiBesut

  1. Cocks, Alfred Heneage (1897). The church bells of Buckinghamshire: their inscriptions, founders, and uses, and traditions; &c (ing basa Inggris). Jarrold & sons. kc. 276.
  2. "Shrove Tuesday burning of the Palms" (ing basa Inggris). DSPNSDA PPC. 2 March 2019. Dibukak ing 4 April 2020.
  3. "Catholic Encyclopedia: Shrovetide". Diarsip saka sing asli ing 18 October 2014. Dibukak ing 2 October 2014.