Tuduhaké menu pokok

Suku térong-térongan utawa Solanaceae iku suku tuwuhan kang nduwé kagunan ekonomis kang apik kanggo manungsa. Tetuwuhan kang ana ing suku iki, kaya ta kenthang, tomat, sarta lombok, dadi komoditas ing sadéngah papan ing donya. Nanging, ana uga kang ngganggu (gulma).

Solanaceae
Kalamangsa: Kawitané Eocene nganti Saiki, 52–0 Ma
Brugmansia lg.jpg
Kembang Brugmansia suaveolens
saka Kebon Botani Amérika
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Juss.
Subfamili

Cestroideae
Goetzeoideae
Nicotianoideae
Petunioideae
Schizanthoideae
Schwenckioideae
Solanoideae[1]

titikanipunBesut

  • Lumrahé wujud taneman grumbul, perdu utawa wit-witan
  • gondhong tunggal/majemuk
  • Lingir godhongé nglekuk
  • kembangé kaya trompèt
  • woh wujud woh kothak[2] utawa woh buni[3]

TuladhaBesut

CathetanBesut

  1. "Solanaceae Juss., nom. cons". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2007-04-12. Dijupuk 2009-04-16. 
  2. woh garing sajati tunggal kang wijiné akèh
  3. woh kang ana 2 lapis, ya iku:
    • Lapisan njaba kang tipis
    • Lapisan njero kang kandel mblenyèk lan mbanyu