Sosialis Alternatif (Polen)

Sosialis Alternatif (Polen: Alternatywa Socjalistyczna ) iku parté pulitik Trotskis ing Polen. Iki anakan saka Komité Narakarya Negarantara. Sadurungé 2011, parté iki diarani Pakumpulané Parté Narakarya (Grupa na rzecz Partii Robotniczej, GPR).

Socialist Alternative
Alternatywa Socjalistyczna
NewspaperJedności Pracowniczej
(Manunggalé Narakarya)
IdeologyTrotskisme
Sosialisme
Marxisme
Political positionKiwa-adoh
International affiliationKomité Narakarya Negarantara
ColoursAbang
Website
www.wladzarobotnicza.pl

PambentukanBesut

GPR mijil saka pakumpulan narakarya sing yasa pakumpulan mawa nama Serikan Lawan-Kapitalis (Anti-Capitalist Offensive, OA), sawisé rembugan karo sawatara lèrèg Trotskis negarantaran, kana miwiti rembugan karo CWI ing Kèmping Someré OA taun 2002 lan dumadi pérangan pamitrané CWI ing Fèbruari 2004.[1]

KampanyeBesut

Sosialis Alternatif akèh ngibut mulasarani tumindak-tumindaké tunggal-gawé Agustus 80, kalebu mbéla panunggal-gawé sing kena bikin lan merdondi nédya kaanan pakaryan sing becik.[2][3] Sosialis Alternatif uga ngajoni ing lelaku liyan déning mbéla panunggal-gawé sajeroning Komité Pitulung lan Pambélané Narakarya Kaniaya (Komitet Pomocy i Obrony Represjonowanych Pracownikow, KPiORP).[4] Ana uga, Sosialis Alternatif tau ngibut mbiyantu ngadegi Parté Bau Polen.[5]

Pratélan tetembunganBesut

RerujukanBesut

  1. Why we joined CWI - Kajupuk 21/08/07
  2. Union leader sacked - Kajupuk 21/08/07
  3. 23 miners dead in methane blast - Kajupuk 21/08/07
  4. Working class and youth protest - Kajupuk 21/08/07
  5. Future of Polish government in doubt - Kajupuk 21/08/07