Spesies kaancam bebaya cures

Spesies jroing kaanan kaancam bebaya cures (basa Inggris: Threatened spésies) iku spésies (kalebu kéwan, tetuwuhan, jamur, lsp.) sing ana ing kaanan bisa cures ing mangsa ngarep.

Telung tataran kategori spésies kaancam cures IUCN Red List.

Badan Konsèrvasi Donya World Conservation Union (IUCN) minangka badan sing kawogan ngenani spésies sing kaancam bebaya cures iki, lan matrapaké spésies sing kaancam bebaya cures ora mung dadi siji kategori, nanging minangka golongan telung kategori, gumantung takeran bebayané:

Dhéfinisi AmérikaBesut

Dhéfinisi AustraliaBesut

Uga delengenBesut

CathetanBesut

Wacan terusanBesut

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Durung ana Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman